Sport

2014.07.29. 15:30

Csercsics bronzos

Bukarest - A magyar szabadfogású csapat egyetlen érmét a Haladás VSE versenyzője, a 125 kilós Csercsics Richárd szerezte a romániai nemzetközi birkózóversenyen.

Horváth Erika

Gulyás István szövetségi kapitány kilenc szabadfogású versenyzővel utazott el a bukaresti Ion Corianu és Ladislau Simon birkózó emlékversenyre. Közülük egyedül a Haladás VSE versenyzője, Csercsics Richárd lett érmes. A nemrégiben egyetemi vb-bronzot szerző 125 kilós versenyző ezúttal is harmadik helyen zárt.

- Heten voltunk a súlyomban. Azzal a kínaival kerültem össze, aki a 2013-as budapesti világbajnokságon legyőzte Ligeti Danit is és ötödik lett. Itt pedig ő nyerte az aranyat - számolt be a bukaresti viadalról a 23 esztendős szombathelyi birkózó. - 4-1-re kaptam ki tőle. Volt keresnivalóm ellene, de a taktikám még nem volt az igazi. Az elődöntőt két kínai vívta. És mivel az én emberem nyert, birkózhattam a bronzért. Azt a meccset 10-0-val nyertem meg.

A 2013-ban vb-, idén Eb-bronzérmet szerző másik Haladás-birkózó, ifj. Veréb István márciusi vállműtétje óta először indult versenyen. A 86 kilóban szereplő versenyző egy németet legyőzött. A következő, a venezuelai ellenfelével szemben pedig már 3-0-ra vezetett, amikor egy lábemelésnél rosszul reagált, és nyert helyzetből két vállra került - ezzel kiesett a további küzdelmekből.

A felnőtt válogatott keret benne négy haladásossal, Hatos Gáborral, ifj. Veréb Istvánnal, Csercsics Richárddal és a vállműtétjéből lábadozó Ligeti Dániellel Tatán folytatja a felkészülést. Veréb indul a hétvégi Lengyel Nagydíjon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!