Sport

2015.04.20. 13:34

Csercsics Richárd duplázott

Két aranyérmet is szerzett az egyetemi-főiskolai országos bajnokságon Csercsics Richárd, a Haladás VSE birkózója. A junior korú Wittmann Kristóf Grúziában szerepelt jól.

Unger Tamás

A magyar szabadfogású junior-válogatott is részt vett a júniusban rendezendő első Európai Játékok bakui tesztversenyén. A hét magyar birkózóból csak a haladásos Wittmann Kristóf jutott el az éremcsatáig. Veréb István 96 kg-os tanítványa a 14 fős mezőny nyolcaddöntőjében a kazah Nurmukszamed Szelbajevet 7-1-re győzte le. A negyeddöntőben kikapott Aykut Isiktől, de a török bevitte a vigaszágra, ahol az azeri Uzejir Juszifov 4-0-s legyőzése után a bronzért birkózhatott. A dobogóra viszont nem állhatott fel, mert a török Ilderiz Savran lényegesen jobb volt, technikai tussal nyert. Wittmann Kristóf a magyar szabadfogásúak legeredményesebbjeként ötödik lett.

Mindkét aranyat nagy fölénnyel nyerte meg Csercsics Richárd. Fotó: Unger Tamás

Egerben rendezték meg a birkózók egyetemi-főiskolai országos bajnokságát, ahol kötött- és szabadfogásban is szőnyegre lépett a Haladás VSE nehézsúlyú válogatottja, Csercsics Richárd – a Testnevelési Egyetem színeiben. Mindkettőben négy győzelemmel szerezte meg az aranyat. Szabadfogásban (125 kg) Rajczit (Szigetvár), Kucserát (Vasas) és Vadkerti Tótot (Pécs) technikai tussal, Mernyét (Szigetvárt) két vállal győzte le. Kötöttfogásban (130 kg) hasonlóan intézte el ugyanezeket az ellenfeleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!