Sport

2014.09.01. 12:05

Csillag Tünde: három ob-érem

Csillag Tünde egyéni összetettben bronz-, illetve két szeren, ugráson és felemás korláton ezüstérmet szerzett a tornászok felnőtt országos bajnokságán.

Horváth Erika

A férfiaknál 12, a nőknél mindösszesen kilenc indulója volt a felnőtt országos bajnokságnak. Utóbbi azért is kínos, mert Draskóczy Imre szövetségi kapitánynak hétfős csapatot kell hirdetnie az október 3-án kezdődő, a kínai Nanningban rendezendő világbajnokságra. Az ob első napján az egyéni összetett versenyeket rendezték, amely a nőknek egyben válogatót is jelentett. A válogatási pontszámítás szerint az első három helyezett automatikusan bekerül a vb-csapatba, a többiekről a szövetségi kapitány dönt.

A szombathelyi Delfin SI SE két versenyzővel képviseltette magát. Sajnos a gerincsérüléssel bajlódó Tóth Boglárka csak gerendán és felemás korláton tudta gyakorlatát bemutatni, s bár utóbbin szerdöntőbe jutott, visszalépett. Vizer Erzsébet és Rácz Gábor másik tanítványa, a 23 esztendős Csillag Tünde viszont 49,10 pontjával a dobogó harmadik fokát foglalhatta el az összetett versenyben a békéscsabai Makra Noémi és a KSI-s Divéky Luca mellett. A válogató kritériumai alapján viszont a második legjobb volt mindenképpen készülhet a vb-re. Tünde mind a négy szeren résztvevője volt a hatos döntőnek. A szombati fellépése jól sikerült, ugráson a harmadik, korláton a második helyet szerezte meg. Vasárnap viszont nagyon indiszponált versenyzéssel leszorult a dobogóról, gerendán a hatodik, talajon az ötödik helyen zárt. Makra Noémi az összetett aranya mellé mind a négy szerdöntő elsőségét is begyűjtötte.

- Bár Tünde vasárnapi szereplése nem sikerült jól rettenetesen idegesen versenyzett, nem tudta függetleníteni magát a körülményektől , a gerendáról is leesett, talajába is csúsztak hibák, mégis elégedett vagyok, - értékelt Vizer Erzsébet, a Szombathelyi Sportiskola tornaszakosztályának vezetőedzője. Remek a fizikai állapota, minden elem a birtokában van. Korláton nagyon szép gyakorlatot csinált, az ugrás bronz pedig meglepetés annak tükrében, hogy felépülése óta csak egy erős ugrása van, a második leépített. De jó kivitellel így is a dobogóra ért.

Végeredmény, női. Összetett: 1. Makra Noémi (Békéscsaba) 53,50, 2. Divéky Luca (KSI) 50,75, 3. Csillag Tünde (Delfin SI SE) 49,10. Szerenkénti döntők. Ugrás: 3. Csillag 12,70 Felemás korlát: 2. Csillag 12,15. Gerenda: 6. Csillag 11,20. Talaj: 5. Csillag 12,00.

Hamarosan Szombathelyen élőben láthatjuk a magyar férfi és női tornasport élvonalát nemzetközi közegben. Szeptember 13 14-én rendezik meg az Arena Savariában a hatodik Hungarian Grand Prix-versenyt. Azután hirdetik ki a végleges vb-csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!