Sport

2015.03.30. 11:55

Csúcsra tör a kőszegi Dance Jam - Helyi és országos versenyeken is sikert aratott a tánccsoport

Kőszeg - Négy verseny, öt első hely, számos dobogós helyezés. Röviden így összegezhetjük a Dance Jam tánccsoport márciusát.

Némethy Mária

Ezek az eredmények persze közel sem tükrözik azt a rengeteg befektetett munkát, időt, amit a táncosok áldoztak annak érdekében, hogy ilyen eredményeket érjenek el. Lehetett szombat vagy vasárnap, a próbaterem mindig megtelt lelkesen gyakorló gyerekekkel.

- Ezt csak ilyen elhivatottan és odaadással lehet művelni, félgőzzel nem érdemes -  mondja mosolyogva a Dance Jam művészeti vezetője, edzője, Földesiné Németh Csilla, aki ebben a hónapban is sokszor hangsúlyozta a versenylázban égő táncosoknak a csoport jelmondatát: „Az út a fontos, nem a cél."

Az " Emlékek ölelésében" című koreográfiát táncoló lányok több országos és helyi versenyen is elsők lettek. Fotó: Dance Jam

A versenyek sorát a Kőszegi Művészeti Szemle nyitotta meg március 6-án. A háromnapos rendezvényen a szervezők egy egész délutánt szántak a táncos produkciók megmérettetésére. A Dance Jam tánccsoport mindhárom korosztályban képviseltette magát, és a várakozásnak megfelelően sikeresen szerepelt. Az először versenyző 3-4. osztályosok kiemelt arany minősítése különösen örömteli volt, és remélhetőleg nagy lendületet ad további táncos életükhöz. Az 5-6. osztályosok „Emlékek ölelésében" című koreográfiája nemcsak a helyi zsűri elismerését vívta ki – arany minősítéssel jutalmazták –, hanem két országos versenyen is a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

Az Agora Gyermek Művészeti Fesztiválon az összes táncos között mindössze 3-3 díjat osztanak ki korosztályonként. Így különösen megtisztelő volt, hogy a felső tagozatosok közül az első és második díjat is a Dance Jam táncosai kapták, és az alsó tagozaton is elhozták a második helyezést. Nemcsak a zsűri elismerő szavait, hanem egy fellépésre való felkérést is magáénak tudhat a Galambos Eliza, Hanák Rebeka, Béres Zsófia által táncolt „Valahol a kettő között" című koreográfia, amely osztatlan sikert aratott ezen a versenyen.

Az elmúlt évben a lányok két táncszövetségnél versenyeztek, de idén egy harmadik szövetség keretein belüli megmérettetést is vállaltak. Ez nagyon fontos szakmai szempontból, hiszen minden táncszövetségnél mások a követelmények, így többféle útmutatást és segítséget kapnak a szakmai zsűritől.

A Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége tavaszi pontszerző versenyén megszerzett két első és három harmadik hely bizakodásra ad okot. Remélhetőleg a májusi fordulóban sikerül annyi pontot gyűjteni, hogy elegendő legyen a júniusi nemzetközi versenyre való bekerüléshez.

A Magyar Látványtánc Sportszövetség elődöntőjén két első, két második, egy harmadik, két negyedik helyet szereztek a lányok. Ebben a szövetségben azonban az igazi megmérettetés az országos döntőben lesz, ahol sok és jól képzett ellenféllel kell tudásukat összemérni. És egy nagyobb létszámú zsűri is objektívebb eredményeket képes majd alkotni.

Addig azonban rengeteg gyakorlás vár még a táncosokra, hogy aztán a jól végzett munka után a megérdemelt siker is az övüké lehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!