Sport

2017.03.15. 17:05

Sikeres hazai Szuperliga-elődöntőt játszott a CVSE a Varasd ellen

Celldömölk - Nagyon szoros mérkőzésen minimális különbséggel tudott győzni a Celldömölki VSE-Swietelsky férfi asztalitenisz-csapata horvát riválisával szemben a Klubcsapatok Szuperligája elődöntőjének első, hazai találkozóján.

Horváth Erika

Celldömölki VSE-Swietelsky-LifeClass RC Starr Varazdin 6-4. - Celldömölk, férfi asztalitenisz Klubcsapatok Szuperligája elődöntő, első mérkőzés, vezette: Bódis, Bódi.

Páros: Fazekas, Lindner-Zeng Jia, Zubcic 0:3 (-4, -7, -6) (0-1).

Egyéni

1. forduló: Szita-Redjep 3:0 (6, 2, 8), Fazekas-Zubcic 3:2 (-12, 5, -11, 4, 8), Lindner-Zeng Jia 0:3 (-6, -2, -8) (2-2).

2. forduló: Fazekas-Redjep 3:0 (5, 10, 3), Szita-Zeng Jia 1:3 (-7, 10, -9, -7), Lindner-Zubcic 3:0 (6, 5, 9) (4-3).

3. forduló: Fazekas-Zeng Jia 0:3 (-10, -10, -4), Lindner-Redjep 3:0 (13, 6, 10), Szita-Zubcic 3:0 (12, 7, 6) (6-4).

A B csoportban második CVSE az A csoport elsőjével, a Varasddal került össze az elődöntőben. A mérkőzést a horvát csapat kérésére egy héttel előbbre hozták a kiírtnál - érdekes, hogy egy nappal a találkozó előtt, hétfőn este jelezték: halasztanának. De erre már nem volt mód. A párost nagyon simán nyerték a vendégek, Zeng Jia és Tomislav Zubcic - Fazekas Péternek és Lindner Ádámnak esélyt sem hagyva.

Lindner Ádám jól játszott, két egyéni győzelem lett a jutalma Fotó: Unger Tamás

A horvát csapat legjobbját a kínai Zeng Jiát - aki a csoportmeccsek során sem vesztett - egyik celli játékosnak sem sikerült megállítania. Az ob óta is nagyon jó formában játszó Szita Mártonnak sikerült szettet lopnia tőle, Fazekasnak az első két szettben nyerési esélye is volt ellene, de nem tudott élni a ziccereivel. A CVSE szoros győzelmét annak köszönheti, hogy a horvátok másik két játékosának nem engedtek át győzelmet.

Ronald Redjepet mindhárman 3:0-ra verték. Zubcic késztette őket nagyobb csatára, Fazekastól el is vett két szettet, Lindner és Szita ellen egy-egy játszmát tudott szorossá tenni. Győzött: Fazekas 2, Szita 2, Lindner 2, illetve Zeng Jia 3, Zeng-Zubcic páros.

Folytatás - visszavágó - a fináléért jövő kedden, Varasdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!