Sport

2015.05.26. 13:07

Darts: jön a szünet

A városi dartsbajnokság, a Savaria Open 5. fordulójával zárult a 2015-ös pontvadászat tavaszi szezonja. A nyári szünetet Pósfai Miklós tölti a táblázat élén.

Tóth Gábor

A Szombathelyi Darts Club rendezvényének a hagyományoknak megfelelően a Savaria Pláza adott otthont. Az 501 dupla kiszálló rendszerben lebonyolított erőpróbára 48-an neveztek. A Savaria Open egyébként lassan regionális tornává növi ki magát, hiszen Vas megyén kívül érkeztek dartsosok Zalaegerszegről, Csornáról, sőt még Ausztriából is. A csoportkör után 32-en kerültek az egyenes kieséses szakaszba, már itt látható volt, hogy az idény egyik legszínvonalasabb versenye zajlik – a nézők például hatszor tapsolhattak 180-as dobásnak, ami ilyen szinten nagyon jó teljesítmény. A döntőbe végül a Szombathelyi DC két éljátékosa jutott: az utóbbi időben remek formában lévő Pósfai Miklós színvonalas, nagy csatában gyűrte le Kozmor Józsefet. A dobogó harmadik fokára Góger Tamás és Lippert Gábor állhatott fel.

Pósfai Miklós remek formában van, vezeti a ranglistát (Fotó: Foki Gábor)

A Savaria Open összetett állása 5 forduló után: 1. Pósfai Miklós 128 pont, 2. Kozmor József 112 pont, 3. Vróbel Krisztián 72 pont.

Most következik a nyári szünet, a versenyzők az ősszel folytatják a bajnokságot, a Savaria Openből még három forduló van hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!