Sport

2017.04.05. 16:55

Darts: sűrű év eleji menetrend

Körkép - Mozgalmas, eredményes időszakot tudhatnak maguk mögött a Szombathelyi Darts Klub versenyzői.

Tóth Gábor

Szombaton Székesfehérváron rendezték meg az első osztályú steel szakági csapatbajnokság első fordulóját. A Szombathelyi Darts Clubot a Pálos Tamás, Pósfai Miklós, Kozmor József, Szűcs Károly, Németh Albert, Vass Péter összetételű csapat képviselte. A szombathelyi együttest az erősebb A csoportba sorsolták be - többek között az aktuális magyar bajnok Sport DC mellé. A vasiak nem ijedtek meg a kihívástól, az öt mérkőzésüket négy győzelemmel, egy döntetlennel tudták le, így az első forduló után a tabella éléről várják a pontvadászat folytatását.

A Szombathelyi Darts Club gárdája alaposan bekezdett az I. osztályú steel csapatbajnokságban. Balról Németh Albert, Pósfai Miklós, Pálos Tamás, Szűcs Károly, Kozmor József és Vass Péter
Fotó: Szombathelyi DC

Eredmények: Szombathely-Tatabánya 9-7, Szombathely-Vecsés 9-4, Szombathely-Győr 9-4, Szombathely-Sport DC 9-7, Szombathely-DÖ-MIK DC 8-8.

Március közepén elindult a szombathelyi városi dartsbajnokság, az Aero Savaria Open - bárki indulhat a sorozatban, igazolt és amatőr versenyző egyaránt. Az első fordulón 33-an vettek részt.

Eredmények, elődöntők: Pósfai Miklós-Farkas András 4-0, Szűcs Károly-Lippert Gábor 4-3. A döntőben: Pósfai Miklós-Szűcs Károly 4-1.

A városi bajnokság állása az első forduló után: 1. Pósfai Miklós 32 pont, 2. Szűcs Károly 24, 3. Farkas András és Lippert Gábor 16-16.

A Szombathelyi Szabad-idősport Szövetség szervezésében február végén bonyolították le a városi amatőr dartsbajnokság első fordulóját. Az erőpróbára 39-en neveztek, köztük három nő - akik saját versenyük mellett a férfiak mezőnyében is próbára tették tudásukat. A nőknél a korábban a magyar válogatottban is sikeresen szereplő, Szombathelyre nemrég visszaköltözött Kállay Eszter biztosan diadalmaskodott, a férfiaknál Szilágyi Péter nyert.

Végeredmény, férfi: 1. Szilágyi Péter, 2. Csonka Bálint, 3. Szajkó Roland, Kondor Péter. Női: 1. Kállay Eszter, 2. Korpics Brigitta, 3. Horváth Mirtill.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!