Sport

2016.11.18. 20:05

Debrecenben a DVTK ellen - Semleges pályán meccsel a Szombathelyi Haladás

Szombathely - A labdarúgó NB I. 16. fordulójában szombaton 15.30-as kezdéssel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Diósgyőri VTK vendége lesz a debreceni Nagyerdei Stadionban.

Pum András

Online közvetítésünket itt éri el!

A Diósgyőr 15 meccsén 12 pontot gyűjtve a tabella utolsó helyén tanyázik, messze a legtöbb gólt - 32-t - kapta. Egy hosszú nyeretlenségi sorozatot október 15-én, a Videoton elleni 2-0-lal zártak le a piros-fehérek, ám az azóta eltelt három fordulóban egy 4-4-es Újpest elleni idegenbeli döntetlen mellett odahaza 3-2-re kikaptak az FTC-től, majd 2-0-ra a Honvédtól a Bozsik Stadionban. Ráadásul a diósgyőri stadion újjáépítése miatt mostantól Mezőkövesd és Debrecen lesz számukra a hazai pálya, a Haladást a Nagyerdei Stadionban fogadják.

Bosnjak Predrag tudja jól, a Diósgyőr veszélyes ellenfél Fotó: Unger Tamás

A Haladás is október 15-én nyert utoljára (FTC: 2-0), azóta szintén egy döntetlen (MTK: 1-1) és két vereség (Mezőkövesd: 0-2; Honvéd: 1-2) a mérlege a vasi együttesnek. Ám a zöld-fehérek 22 pontjukkal az ötödik helyen állnak, így a két gárda között tehát kereken tíz pont a differencia.

- Nem közhely, valóban így gondolom: nagyon kemény mérkőzésre számítok a Diósgyőr ellen - mondta Mészöly Géza, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezető-edzője. - A diósgyőriek komoly érzelmi hullámvasúton mentek át az elmúlt hetekben, hónapokban, vereségek, győzelmek váltogatták egymást. A támadójátékuk nagyon hatékony, ezt láthattuk az Újpest vagy a Videoton ellen is. S egyébként is erős a játékoskeretük, jóval több van bennük, mint amit a tabella mutat. Bognár, Novothny, Vela, Nikházi, Nono, Lipták, Elek egyaránt remek futballista. Erősebb a keretük, mint a mienk, de ettől még mi vagyunk az eredményesebbek. Amolyan menekülés a győzelembe érzéssel szállnak harcba elle-nünk a miskolciak. Természetesen nem hátrány számunkra, hogy semleges pályán játszunk, ráadásul a debreceni stadionról kellemes emlékeink vannak - legutóbbi két meccsünket megnyertük a Loki otthonában. Ami bennünket illet, nagyon jól dolgoztak a srácok az elmúlt két hétben, hasznos volt a grazi edzőmeccs is. A Sturm elleni találkozó pozitívumaiból és negatívumaiból egyaránt tanulnunk, építkeznünk kell. Érzésem szerint napról napra erősebbek vagyunk, ha ugyanolyan elánnal, lelkesedéssel futballozunk, mint tettük az FTC ellen, nem marad el a siker. Király Gábor, Jánvári Gábor, Ezequiel Calvente, Németh Márió sérült. Örömteli, hogy egyre több Illés-akadémista érdemli ki, hogy a keretbe kerüljön, ezúttal Kiss Bence utazik velünk a Hajdúságba. Összeállítás: Rózsa - Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak - Kovács, Iszlai, Overgoor - Rácz, Gaál, Halmosi.

- Kemény, sok párharccal tarkított mérkőzés vár ránk a DVTK ellen - mondta Bosnjak Predrag, a Haladás 31 esztendős bal oldali védője. - A miskolciak több taktikai hadrendben is futballoztak az utóbbi időben - de mi valamennyi variációjukra felkészültünk. Noha egy hónapja nyertünk utoljára bajnokit, nincs gond a hangulattal, nem mutogatunk egymásra, mindenki segíti a másikat - tényleg olyanok vagyunk, mint egy nagy család. A fociban ráadásul az a jó, hogy gyorsan lehet javítani: mi erre készülünk. Ami a helyszínt illeti, tudjuk milyen hazai pályán is idegenben futballozni, de amikor először Sopronban szerepeltünk, jó pozícióban voltunk. A Diósgyőr viszont most utolsó, így duplán nehéz dolga lesz.

A szombathelyiek péntek délelőtt útra keltek, délután Debrecenben edzettek és ott is töltötték az éjszakát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!