Sport

2014.08.18. 17:45

Dévai Boglárka bejutott a döntőbe

Nanking - Hétfőn a magyarok összesen négy arany- és két bronzérmet nyertek a kínai Nankingban zajló ifjúsági olimpián. A hétfői selejtezőben remekül szerepelt a Sportiskola tornásza, Dévai Boglárka.

Tóth Gábor

A párbajtőröző Esztergályos Patrik, valamint 200 méteres vegyesúszásban Grátz Benjámin aranyérmes lett, továbbá a cselgáncsozó Gercsák Szabina (63 kg) és az úszó Szilágyi Liliána (200 m pillangó) is győzött. Úszásban Sztankovics Anna (50 m mell) és Szabó Norbert (200 m vegyes) is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Magyar idő szerint hajnali 5 órakor kezdte a selejtezőt Dévai Boglárka, a Szombathelyi Sportiskola tornásza a legjobb 18 az egyéni összetett, szerenként pedig a nyolc legmagasabb pontszámot elérő tornásznő a szerenkénti fináléba került. A selejtezőben történtekről Vizer Erzsébet, a versenyző Kínában tartózkodó edzője tájékoztatta lapunkat: Bogi sorsolása nem volt igazán szerencsés, mert a versenyzőket három csoportba osztották. Ő az elsőben kapott helyet, ahonnan pontozásos sportág révén jóval nehezebb döntőbe kerülni. Korlátgyakorlata a várakozásnak megfelelően sikerült, gerendán viszont kissé bizonytalan volt. Talajon lendületes, jó gyakorlattal a mezőny közepén végzett. Az utolsó szer volt az ugrás, ahol a legmagasabb nehézségi értékű gyakorlatokkal rendelkezik. Nagy ívű, szép ugrásokat végrehajtva 13.775 ezred ponttal az első körben a 2. helyen állt. Ezután majdnem hat órát kellett várni, hogy kiderüljön, hatodikként kvalifikálta magát az ugrás döntőjébe. Az örömet fokozta, hogy a négy szer eredményének összesítése alapján szerdán az egyéni összetett döntőbe is bejutott 16-ként. Az összetett döntőt magyar idő szerint szerdán 15 órakor, a szerenkénti döntőt pedig szombaton 15.25-kor rendezik.

Az augusztus 28-áig tartó II. ifjúsági olimpián Magyarországot 16 sportágban asztaliteniszben, atlétikában, cselgáncsban, kajak-kenuban, kerékpárban, kosárlabdában, ökölvívásban, öttusában, sportlövészetben, súlyemelésben, teniszben, tornában, triatlonban, úszásban, vitorlázásban és vívásban 57 sportoló képviseli. Összességében csaknem 3800, 15 és 18 év közötti versenyző vesz részt a kínai játékokon, melyen több mint kétszáz olimpiai bizottság fiataljai 28 sportágban mérik össze az erejüket. A magyar delegáció egyelőre az éremtáblázat igen előkelő második helyén áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!