Sport

2014.08.20. 16:10

Dévai Boglárka 16. lett az ifjúsági olimpián

Az összetett döntőben a 16. helyen végzett a Kínában zajló ifjúsági olimpián a Szombathelyi Sportiskola tornász, Dévai Boglárka.

Tóth Gábor

Szerdán délután került sor a nankingi ifjúsági olimpián a tornász lányok összetett döntőjére, ahol Dévai Boglárka, a Sportiskola versenyzője is érdekelt volt.

– Bogi tizenhatodikként került a legjobb 18 tornászt felvonultató mezőnybe, tehát vérmes reményeink nem lehettek a helyezést illetően – értékelte a történteket Vizer Erzsébet, a sportoló edzője. – A versenyt szerencsére internetes közvetítéssel nyomon lehetett követni. Itthonról nézve kissé visszafogottnak tűnt a szereplése, aminek következménye egy gerendán elkövetett hiba volt. Összességében is sokkal több volt a rontás, mint a selejtezőben. Betudható ez a versenyzők fiatal korának, a lassan két hete tartó folyamatos készenlétnek és edzéseknek. Bogi a 47,45 százados pontszámmal megtartotta a 16. helyet, amivel maximálisan elégedettek vagyunk. Számára az igazi megmérettetés szombaton az ugrás finálé lesz.

Csütörtökön egy újabb szombathelyi sportoló lesz érdekelt Nankingban: a fiú kalapácsvetők mezőnyében ott van ugyanis a Dobó SE kitűnősége, Halász Bence. Halász Bence egyébként a világ idei legjobb eredményét tudhatja a magának (87,16 méter, 5 kilós kalapáccsal). Németh Zsolt és Németh László tanítványa nincs egyedül, utóbbi szakember elkísérte Kínába.

A magyarok egyelőre remekül szerepelnek az ifjúsági olimpián. A vívó Esztergályos Patrik ezüst-, a sportlövő Péni István pedig bronzérmet szerzett a szerdai versenynapon. Ezzel a magyarok eddig négy arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a viadalon. A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a vívóknál az egyéni versenyek után vegyes válogatottak részvételével csapatversenyt rendeztek, a párbajtőr egyéniben hétfőn aranyérmes Esztergályos Európa 1-es válogatottját erősítve lett második. Péni István légpuskában érdemelte ki a bronzérmet 183,5 körös teljesítménnyel. A magyar sportoló az alapversenyben is harmadik volt 624,2 körrel, majd a döntőt nulláról kezdték a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!