Sport

2017.05.21. 19:40

Dévai Boglárka vk-versenyt nyert

ESZÉK Megszerezte első világkupa-győzelmét Dévai Boglárka, a Szombathelyi Sportiskola Eb-bronzérmese - kedvenc szerén, ugráson.

Horváth Erika

A horvátországi világkupaversenyen 32 nemzet tornászai léptek a szerekhez. Női ugráson 14-en indultak; Dévai Boglárka 14,250 ponttal elsőként jutott a szombati fináléba. Ott még magasabbra értékelték teljesítményét a pontozók, 14,300 ponttal érdemelte ki az aranyérmet - a 17 éves Bogi életében először nyert világkupaversenyt. Az összetettben Eb-ezüstérmes dunaújvárosi Kovács Zsófia szerezte meg a második helyet 14,034 ponttal, míg a harmadikat a szlovén Tjasa Kysselef 13,933-del.

- Nagyon izgultam, mert a csütörtöki selejtezőben csak minimális különbség volt az első három helyezett között, és én nagyon szerettem volna az első helyet megszerezni. Próbáltam úgy koncentrálni, ahogy az Eb-n, ahol eddig a legjobban sikerültek az ugrásaim. Közel olyan jók lettek most is - jobbak, mint egy hete a koperi világkupán. Ezt a pontok is mutatják. Mivel Zsófit szólították először, engem pedig másodiknak, még ki kellett böjtölni a szlovén lány gyakorlatait. Ő mindkét ugrását elrontotta, sikerült megszereznem az aranyérmet. Régóta álmodtam arról, hogy a nevem mellett az is szerepelhessen, hogy Eb-érmes, világkupagyőztes, most ezt is elértem - összegezte az eszéki versenyt Dévai Bogi.

Dévai Boglárka nagyszerűen zárta a fél szezont, Európa-bajnoki bronzérem, világkupaarany és -ezüst is került a gyűjteményébe Fotó: Unger Tamás

Aki ezzel a versennyel zárta le, az éves versenyszezon első etapját.

- Most megpróbálok a sulira koncentrálni, ott is szeretnék jól teljesíteni - folytatta a Nagy Lajos Gimnázium 11.-ese. - Hamarosan egy kis pihenő következik, aztán kezdődik a nyári alapozás. Remélem, ugyanolyan jól sikerül, sérülés- és betegségmentes lesz a világbajnokságra való felkészülésem is.

- Fantasztikus érzés volt, hogy ott állt Bogi a dobogó tetején - osztotta meg velünk örömét Rácz Gábor edző. - A feleségemmel, Vizer Erzsébettel 26 éve építjük a szombathelyi tornát, de ez volt az első alkalom, hogy ilyen rangos versenyen egy tanítványunk tiszteletére szólt a Himnusz. Büszkék vagyunk Bogira, helyén volt a szíve ebben a fél évben, tisztességesen felkészült, feledtetni tudta a tavalyi évét. A pihenő előtt még foglalkozunk az új elemmel, jó lenne az egyik ugrásába egy egész csavart tenni. Amikor elindítottuk a tornát, elképzelhetetlen volt számunkra, hogy valaha is eljutunk a legnehezebb elemekig. De Bogi már a legnehezebbek közül tud válogatni. Gyors, tudatos, jó lenne, ha így maradna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!