Sport

2017.05.14. 18:05

Dévai Boglárka ezüstérmet szerzett a tornászok világkupáján

A tornászok szlovéniai világkupáján ugráson ezüstérmet szerzett Dévai Boglárka, a Szombathelyi Sportiskola válogatottja.

Horváth Erika

A koperi világkupán pénteken a második helyen jutott az ugrás döntőjébe Dévai Boglárka, a Szombathelyi Sportiskola ezen a szeren Európa-bajnoki bronzérmes tornásza. Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványa azonban talajon megsérült, és félő volt, hogy nem tud versenyezni szombaton. Nos, a nyaki fájdalmak maradtak, de versenyre jelentkezett. Az első, az 5,4 nehézségi fokú ugrása kevésbé jól sikerült, mint az Eb-n, a második, az 5,2-es viszont szépen. Előbbire 14,10, utóbbire 14,20 pontot kapott, és a 14,150 átlagponttal kiérdemelte az ezüstérmet. Az ugrás döntőjét a brazil Rebeca Andrade nyerte meg 14,60 ponttal.

Dévai Boglárka ismét szép nemzetközi sikert aratott
Fotó: Szendi Péter

- Nagyon szerettem volna talajon is döntőbe kerülni, de mivel a sérülés miatt nem sikerült, az ugráson a legtöbbet szerettem volna kihozni magamból - nyilatkozta a verseny után a 17 éves szombathelyi tornászlány. - Próbáltam kizárni a fájdalmat; nem mondom, hogy könnyű volt, mert például a duplacsavarnál is fejjel indítom be a forgást, és most nem tudtam úgy elindítani, mint ahogy kellett volna. A döntőbeli teljesítményemmel igazából elégedett vagyok, örülök, hogy meg tudtam tartani a kvalifikációs helyet. A brazil lány annyira jó volt, hogy nem lehetett megelőzni.

- Nagyon féltem Bogi ugrásától, mert a pénteki nagy esés után a nyaka nagyon fájt. Az első ugrásnál ezért szét kellett nyitnia a lábát, de a második ugrása jól sikerült. Úgyhogy nagyon-nagyon örülünk, hogy így összejött, szép teljesítmény volt, kihozta magából a maximumot.

Dévai Bogin kívül még négy magyar tornász szerepelhetett szerenkénti döntőben; lólengésben Kállai Zoltán második, Berki Krisztián harmadik, nyújtón Vecsernyés Dávid harmadik lett, gerendán Al-Salty Dália a nyolcadik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!