Sport

2014.10.21. 10:16

Diadalmas CVSE

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 4. fordulójában Körmenden nyert megyei rangadót a Celldömölk, váratlan vereségbe futott bele a Sárvár.

Tóth Gábor

Sárvárfürdő Kinizsi - SZESE - Győr 26-30 (12-12). Sárvár, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Baán-Farkas, Miksó.

Sárvár: Márkus Kazári, Bősze 3, Fehér 3, Soós P. 3/2, Horváth C. 2/1, Farkas 2. Csere: Varga Á. (kapus), Vajda 6/1, Tóth C. 1, Kiss N. 4, Földi 2, Varga E., Horváth Sz., Soós R., Nardai. Edző: Kern Lajos.

A hazaiak jól kapták el a rajtot (5. perc:6-1), aztán érthetetlen módon leblokkoltak. A vendégek pedig éltek a lehetőséggel, az első játékrész utolsó másodperceiben egyenlítettek. Szünet után a győriek egy 9-0-s szériával küldték padlóra a fásult, reményvesztett sárváriakat, akik negyed óra alatt mindössze 2 gólra voltak képesek (45. perc: 14-22). A cseréknek köszönhetően a Kinizsi a végjátékban ugyan faragott hátrányán, ám végül meglepetésre simán kikapott. Ifi: 27-32.

A celldömölki Nagy Valentinát (labdával) gyötri a körmendi Kovács Dóra. Balró a vendégeket erősítő Bagics Tifani, középen pedig a hazai Adorján Kinga figyeli a történéseket. A CVSE nyert (Fotó: Szendi Péter)

Körmendi DMTE- Celldömölki VSE-Vulkánfürdő 19-23 (10-12). Körmend, 100 néző, vezette: Akácsos, Nagyvizeli.

Körmend: Bertai Anett Török 3, Bokor 4/1, Németh A. 2/1, Adorján 2, Cser 1, Szabó A. 3. Csere: Károly (kapus), Kiskós 4/2, Bertai Alexandra, Kovács D., Benedek, Faragó. Edző: Oláh Sándor.

CVSE: SZABÓ HORVÁTH 5, SZOMORKOVITS 9, Czető 5, VLASICH 1, Bagics, SEBESTYÉN 2. Csere: Balogh, Pongrácz, Geiger 1, Nagy. Edző: Rozmán Gergő.

Az első félidőben fej fej mellett haladtak, sokat hibáztak a csapatok. Mindkét félnek lett volna lehetősége ellépni két-három góllal, ez végül a Cellnek sikerült (22. perc: 8-10). A második felvonás elején hiába szerzett többször is labdát a Körmend, a helyzeteket gyenge százalékkal értékesítette. Közben pedig az ellenfél lassan elhúzott. (48. perc:13-18). A hajrára a házigazda még egyszer összekapta magát, indított egy nagy rohamot, de a celldömölki kapus nagyon jó napot fogott ki, így elbukta a megyei rangadót. Ifi: 43-2.

Oláh Sándor: A Cell megérdemelten aratott győzelmet, ráadásul a sikere az egész mérkőzésen nem forgott veszélyben.

Rozmán Gergő: Ugyan elértük amiért jöttünk, de fegyelmezetlenül sok hibával játszottunk. A későbbiekben kevés lesz ez a teljesítmény.

A dr. Lupo-Büki TK szabadnapos volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!