Sport

2013.05.30. 16:00

Diadalmas S.A.K.K.

A S.A.K.K. csapata nyerte a sorozat végét lezáró négyes döntőt, így a sárváriak sikerével zárult a 2012/2013 városi-városkörnyéki amatőr kosárlabda-bajnokság.

Tóth Gábor

A 14 csapat még októberben kezdte a bajnokságot. Az alapszakaszban mindenki játszott mindenkivel, oda-vissza. A négy legjobb (1. 9700.hu Ingatlaniroda, 2. Game Over, 3. S.A.K.K., 4. KEMKO Celldömölk) jutott be a négyes döntőbe. A Final Fournak vasárnap adott otthont a Gépipari tornacsarnoka.

Az egész napos programra meglepően sokan voltak kíváncsiak, telt ház előtt, remek hangulatban meccseltek a csapatok. A résztvevők 4x12 perces mérkőzéseket játszottak (csak az utolsó két percben mérték a támadóidőt), három játékvezető bíráskodott.

Az első találkozón a tavalyi bajnok Ingatlaniroda 61-46-ra verte a Celldömölköt. A másik ágon a S.A.K.K. 66-31 arányban bizonyult jobbnak a Game Overnél. A bronzmeccsen a két vesztes csapatott össze: a Celldömölk legyőzte a Game Overt (72-56). A S.A.K.K.Ingatlaniroda finálé nagy csatát hozott, rendkívül izgalmasan alakult: 55-55-ös állásnál már a hosszabbításhoz készülődött mindenki, amikor a sárváriak játékosa, Vavra Péter a mérkőzés végét jelző dudaszó pillanatában két emberrel a nyakán a gyűrűbe gyötörte a labdát, nyert a S.A.K.K. 57-55-re.

 

A sárvári S.A.K.K. csapata nyerte a négyes döntőt, a 20122013-as bajnokságot (Fotó: Esztergályos Róbert)

- Ötödik éve játszunk a bajnokságban, általában jól szerepeltünk, de aranyérmet most nyertünk először - fogalmazott a Sárvári Amatőr Kosarasok Klubjának csapatvezetője, Pál Balázs.  - Jó kis csapatunk van, az idei évnek is az éremszerzés reményében futottunk neki  szerencsére sikerült túlteljesíteni a tervet. Hosszú út vezetett idáig, sok munka van a bajnoki címünkben, nagyon boldogok vagyunk. A csapatok visszajelzései alapján is nyugodtan kijelenthetem, hogy egy jól szervezett, színvonalas bajnokság van mögöttünk - értékelt Esztergályos Róbert, a Vas Megyei Kosárlabda Szövetség főtitkára, a versenybizottság elnöke. 

- Összesen 179 játékos lépett pályára a szezonban, azok a csapatok is játszottak 26 meccset, amelyek nem jutottak a négy közé. Elégedett vagyok. Most következik egy rövid nyári szünet, de szeptemberben már szeretnénk elrajtol a 63. kiírással.

Végeredmény: 1. S.A.K.K. (Menyhárt Bizsán, Molnár László, Németh Gábor, Németh Péter, Pál Balázs, Pup Márk, Pup Norbert, Reichstetter Szabolcs, Sákovics László, Vavra Péter, Zentai Róbert, Fitos Mihály, Gerse Gábor, Jenőfi Gábor, Joós Attila, Joós Barnabás, Kiricsi László, Kovács Zsolt, Lovász Kristóf). 2. 9700.hu Ingatlaniroda, 3. KEMKO Celldömölk, 4. Game Over, 5. BC Olad, 6. Büki TK, 7. Szembeszél,, 8. Vasvári KSE, 9. Kőszegi SK, 10. EPCOS, 11. Otthon Centrum, 12. SZoESE, 13. Alpok Sevice-Pókok, 14. Viktóri a Bútorház. A Final Four All Star csapata: Németh Péter (S.A.K.K.), Vavra Péter (S.A.K.K.), Mondl Szilárd (Ingatlaniroda), Szabó Bence Dávid (Celldömölk), Csiszár Dániel (Game Over). A bajnokság különdíjasai, legjobb pontdobó: Fancsali András (Vasvár). Legjobb tripladobó: Varga Gábor (Olad). Legjobb büntetőző: Varga Gábor (Olad). Egy mérkőzése dobott legtöbb pont: Szabó Bence Dávid 55 (Celldömölk). Egy mérkőzésen dobott legtöbb tripla: Varga Gábor 8 (Olad). Egy mérkőzésen dobott legtöbb sikeres büntető: Molnár Péter 13 (Otthon Centrum).

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!