Sport

2015.05.26. 16:07

Diákolimpián a vasi karatékák - Kozák Bence ezüst-, Gulyás Ferenc pedig bronzéremmel ért haza

Remekül teljesítettek a Tápláni Karate Sportegyesület és a Sárvári Shotokan Karate Egyesület versenyzői 12. ippon shobu karate diákolimpián.

Tóth Gábor

Mogyoród adott otthont a rangos eseménynek, ahol a nappali tagozaton tanuló karatés diákok számára nyílt lehetőség a megmérettetésre. A versenyre 51 egyesület 357 versenyzője nevezett egyéni formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A mérkőzések négy küzdőtéren zajlottak közel 30 minősített bíró közreműködésével. A versenyre Vas Megyéből a Tápláni Karate Sportegyesület és a Sárvári Shotokan Karate Egyesület versenyzői utaztak iskoláik képviseletében. A fiatalokat Németh András (Táplán) és Németh Róbert (Sárvár) készítették fel az erőpróbára.

Kozák Bence második lett (Fotó: Sárvári Shotokan Karate)

Gulyás Ferenc pedig harmadik (Fotó: Sárvári Shotokan Karate)

 

Vasi eredmények, lány kata (formagyakorlat), 13 éves: 5-8. Somogyi Laura Tápláni KSE/Gothard. Fiú kata, 11 éves: 5-8. Takács Dániel Tápláni KSE/Nyitra. 14 éves: 5-8. Kozák Máté Sárvári SKE/Iván. Fiú kumite (küzdelem), 10 éves: 2. Kozák Bence Sárvári SKE/ Iván. 11 éves: 3. Gulyás Ferenc Sárvári SKE/Nádasdy. 15 éves: 5-8. Berta Dániel Tápláni KSE/Műszaki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!