Sport

2016.03.11. 09:08

Dobó Európa Kupa - Pars Krisztián címvédőként indul

Budapest - Az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián címvédőként indul a szombaton és vasárnap sorra kerülő (korábban téli) dobó Európa Kupán Aradon.

A 18 fős magyar csapat tagjai közül rajta kívül az U23-asoknál nevezett versenyzőktől várható jó eredmény - jelezte Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sportigazgatója a MASZ honlapján.

A hiányzók között van a fedettpályás Európa-bajnok súlylökő, Márton Anita, aki a jövő heti portlandi fedett világbajnokságra utazik, valamint az olimpiai ezüstérmes diszkoszvető, Kővágó Zoltán, aki télen szokás szerint nem versenyez.

Pars a dél-afrikai edzőtábor után 77,38 méterrel nyerte a februári téli dobó országos bajnokságot. A kétszeres Európa-bajnok eddig négyszer győzött a dobó Ek-n. Az indulók közül csak a moldáv Serghei Marghiev (78,48 m) dobott nagyobbat nála idén.

Parson kívül az utánpótlás korúak között a kalapácsvető Halász Bence és Gyurátz Réka, valamint a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert számít éremesélyesnek magyar részről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!