Sport

2015.05.11. 15:38

Döntős röpisek - A Műszaki negyedik, az NLG hatodik

Szeged - Szép sikert értek el a vasiak a röplabda diákolimpia V. korcsoportos országos döntőjében: a Műszaki szakképző fiúcsapata negyedik, a Nagy Lajos Gimnázium lánygárdája hatodik lett.

Horváth Erika

Röplabdában is felzárkóztak az országos élmezőnyhöz a vasiak. Két csapat is képviselhette a megyét az V. korcsoportos diákolimpia nyolcas döntőjében. A fiúknál a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium együttese a dunaújvárosi elődöntőben szerzett második helyével vívta ki a szegedi kvótát. Nagyszerűen kezdtek a szombathelyiek, a budapesti Piarista, majd a gödöllői Török Ignác Gimnázium csapatát is 3:0-ra verték. A kecskeméti Széchenyi elleni mérkőzés döntött a csoportelsőségről – a rivális javára (0:3). Az A csoportban második műszakis fiúk a B csoportban első – és későbbi diákolimpiai bajnok – dunaújvárosi Hild ellen nem tudtak csodát tenni (0:3), így a bronzmeccsen állhattak újra a pályára. A kecskeméti Műszaki is jobbnak bizonyult náluk 3:0-ra, végeredményben tehát a nagyon szép negyedik helyezést szerezte meg a vasi együttes, melynek gerincét a Sprint SC játékosai adták. A csapat legjobb játékosának járó különdíjat Bujtor Kevin kapta.

A csapat tagjai: Katona Dániel, Bujtor Kevin, Konetsny Barnabás, Karba Zsolt, Révi Botond, Szabó Ármin, Takács Barnabás. Felkészítők: László M. Rita, Magyarósi Andrea.

A Műszaki negyedik helyetett fiú- és az NLG hatodik lánycsapata. Térdelnek (elöl): Schrödl Enikő, Varga Réka, Halmosi Noémi, Kiss Laura, Tóth Bianka, Zoltán Anna. Mögöttük: Magyarósy Andrea edző, László M. Rita testnevelő, Konetsny Barnabás, Karba Zsolt, Révi Botond, előtte Bujtor Kevin, Szabó Ármin, Pászthory Júlia, Takács Barnabás, Farkas Dóra, Katona Dániel. Fotó: Sákovicsné Szeltner Anita

A lányoknál a hazai elődöntőben elért első helyezéssel érdemelte is a nyolcas döntőben való részvételt a Nagy Lajos Gimnázium csapata, amelynek tagjai a VSA-Sportiskola és a SZoESE-Haladás együtteseiben edződnek. A szombathelyiek csoportjukban két 3:0-s vereséggel nyitottak, előbb a nyíregyházi Vasvári, majd a kecskeméti Katona gimnázium csapatától kaptak ki. A harmadik mérkőzésükön múlott, hogy versenyben maradhatnak-e az 5–6. helyért. A szegedi Radnóti ellen már 2:0-ra is vezettek. Ekkorra azonban már három sérültjük is volt – Halmosi Noémi és Zoltán Anna boka-, Tóth Bianka kézsérülést szenvedett. Egyenlítettek a hazaiak, de heroikus küzdelemben a döntő játszmában sikerült felülkerekedniük a vasiaknak (3:2). Így az ötödik helyért léphettek pályára a kaposvári Munkácsy ellen. Éppen egy kezdőcsapatnyi, hat játékosuk maradt, esélyük sem volt a győzelemre (0:3). Az eredményhirdetésen Kiss Laura kapta meg az NLG legjobbjának járó különdíjat.

A csapat tagjai: Pászthory Júlia, Farkas Dóra, Schrödl Enikő, Varga Réka, Halmosi Noémi, Kiss Laura, Tóth Bianka, Zoltán Anna. Felkészítő: Sákovicsné Szeltner Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!