Sport

2016.07.22. 15:05

Eb-re utaznak a díjugratók

Ják - Az utánpótláskorú díjugratók Európa-bajnokságán a Jáki Lovasklub 13 éves versenyzője, Kof-Kiss Dorka is képviselheti Magyarországot.

Horváth Erika

Július 26. és 31. között az írországi Millstreet ad otthont a díjugratók utánpótlás Európa-bajnokságának. Magyarország mindhárom - a gyermek, az ifjúsági és a junior - korosztályban is képviselteti magát. Az ötfős gyermek különítmény tagja újoncként a vasszécsenyi Kof-Kiss Dorka, a Jáki Lovas Klub 13 esztendős versenyzője is. Dorka azt az állami tulajdonban lévő, tapasztalt Viadort lovagolja majd, akit jó teljesítménye jutalmául erre a szezonra ő kapott meg a Magyar Sportló és Magyar Félvér Tenyésztők Országos Egyesületétől.

Teljesült az álom, irány az Eb. Kof-Kiss Dorka edzőjével, , Fajka Dáviddal. Fotó: Jáki Lovas Klub

Az Eb-n résztvevő magyar lovak kedden indultak, három napig tartott az útjuk Írországba. A versenyzők és edzőik - így Dorka és Fajka Dávid is - vasárnap repülővel utazik utánuk. A lovakra kedden még orvosi vizsgálat vár, szerdán megkezdődik a verseny. Előbb rendezik az egyéni megmérettetést, utána a csapatversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!