Sport

2014.12.05. 14:30

Ecseki befejezte - Vegyes párosban a nyolcaddöntő volt a vége

Sanghaj - Ecseki Nándor, a Celldömölki VSE-Swietesky-Wewalka asztaliteniszezője befejezte szereplését a Kínában zajló ifjúsági világbajnokságon.

Horváth Erika

Mára csak Szudi Ádám maradt versenyben a négy magyar fiú közül az ifjúsági asztalitenisz vb-n. A celldömölkiek válogatottja, Ecseki Nándor egyesben csoportjában második lett az ausztrál Huangot 4:1-re legyőzte, a szlovák Valuchtól viszont 4:3-ra kikapott. A kvalifikációs körbe még továbbjutott, de a főtáblára már nem, miután vereséget szenvedett a tajvani Wangtól 4:2-re. Fiú párosban a nyáron Európa-bajnoki címet szerzett Ecseki- Szudi kettős már az első mérkőzése után búcsúzni kényszerült, 3:0-s vereségük után riválisuk, a koreai duó léphetett a 16 közé.

Ecseki Nándor, a Celldömölki VSE asztaliteniszezője Fotó: Unger Tamás

A magyar fiúcsapat nyolcadik helyezésénél vegyes párosban sem tudtak előbbre végezni Ecsekiék. A romániai Bálint Bernadettel akivel Eb-ezüstérmesek voltak két győzelem után nyolcaddöntőt játszhattak, de 3:1-re elbukták a japán kettős ellen. Ázsia, illetve a házigazdák fölényét jelzi, hogy például ebben a számban az elődöntőben négy kínai páros állhatott asztalhoz, majd dobogóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!