Sport

2017.02.14. 12:40

Edzésben a megyei II-esek

Viszák, Körmend - A Viszák két pont előnnyel várja a tavaszi nyitányt a második helyezett Körmend VSE-vel szemben a megyei II. osztály körmendi csoportjában. A két éllovas alakulat edzőit kérdeztük, hogy hol tartanak a felkészüléssel.

Kelemen Attila

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a Viszák már január közepe óta tartja edzésben játékosait. Eddig három műfüves mérkőzéssel kezdték meg a felkészülést, és amennyiben az időjárás engedi, akkor a soron következő hétvégén már a nagypályán is tudnak edzőmeccset játszani. Károly Csabától, a klub elnökétől megtudtuk, hogy mind a felnőtt, mind az ifi csapatba több játékost is igazoltak. Annak ellenére, hogy az első helyen zárták az őszi idényt, a tavaszra a céljuk a dobogós helyezések valamelyike.

A Körmend VSE-nél január közepe óta látogatják az edzéseket a játékosok, tehát az alapozás már javában tart.

Agg András csapatkapitány vezérletével gőzerővel készül a körmendi csoport listavezetője, a Viszák a szezon második felére
Fotó: Unger Tamás

- Heti három tréninggel készülünk, és ha a lehetőség adja, edzőmérkőzéseket is beiktatunk - tudtuk meg Kutasi Tibor vezetőedzőtől - Eddig a műfüves pályák voltak segítségünkre, ám a terveink szerint legalább egy nagypályás találkozót is be szeretnénk iktatni szezonkezdésig, Egyházasrádóccal játszanánk edzőmeccset.

A körmendi csapat edzéslátogatottsága korrektnek mondható, inkább a munkahelyi elfoglaltságok miatt van egy-egy hiányzó, semmint a betegségek miatt. - Úgy néz ki, hogy az őszi sérültjeink felépülnek, az alapozást már ők is elkezdték - árulta el a tréner, majd hozzátette, hogy a tél folyamán nem ment el egy játékosuk sem, ám egy védővel bővült a keretük.

Ami pedig a tavaszi céljaikat illeti, Tibor elárulta, hogy érkeztek hozzájuk hírek, miszerint egy-két csapat miként erősítette keretét. Ők, mint a Viszák legfőbb kihívója, nem helyezésben fektetik le célkitűzéseiket; helyette inkább a saját dolgukra összpontosítanak. És majd a találkozók eldöntik, hogy érdemesek lesznek-e akár az első hely megszerzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!