Sport

2017.08.09. 18:20

Edzőmérkőzések egymásutánban a szombathelyi kézilabdásoknál

SZOMBATHELY - Javában készül a 2017/2018-as szezonra a Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) NB I/B-s női kézilabdacsapata - már edzőmeccseket is játszottak a lányok.

Tóth Gábor

Az osztrák élvonalban szereplő St. Pölten volt az első ellenfele a felkészülési szezonban a szombathelyi csapatnak. A felek két találkozót játszottak, az SZKKA pénteken délután és szombaton délelőtt is Sárváron, a Nádasdy iskola tornatermében fogadta vendégét. Mindkét találkozó fölényes szombathelyi győzelemmel zárult. Az SZKKA szakmai stábja két saját nevelésű fiatalnak, a 2001-es születésű Bozzai Zsófiának és a 2003-as Horváth Annának is lehetőséget adott a bizonyításra.

Füzesi Ferenc vezetőedző kemény edzéseket vezényel a lányoknak Fotó: Szendi Péter

Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia-St. Pölten 41-19
(21-10)

Sárvár, felkészülési női kézilabda-mérkőzés.

SZKKA: Bozzai Zs. 3, Csépke D. 8, Gaylhoffer I., Horváth P. 1, Ivanics D. 5, Pálinkás V., Pődör R. 2, Schnek R., Schneider É. 2, Smid E. 2, Szendrei B. 9, Takács B. 5, Takács K. 2, Virág N. 2. Edző: Füzesi Ferenc.

Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia-St. Pölten 45-13 (22-9)

SZKKA: Csépke D. 1, Gaylhoffer I., Horváth P. 3, Horváth A. 1, Ivanics D. 1, Pálinkás V., Pődör R. 3, Schnek R., Schneider É. 9, Smid E. 7, Szendrei B. 9, Takács B. 7, Takács K. 4.

- Három hét kőkemény munka van a lányok mögött, ez a két találkozó arra volt jó, hogy a játékosok a pályán is "megismerjék" egymást - fogalmazott Füzesi Ferenc, a Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I/B-s női kézicsapatának trénere. - Láttam szép dolgokat, ugyanakkor vétettünk hibákat is. A két fiatal, Bozzai Zsófia és Horváth Anna teljesítménye elnyerte a tetszésemet, mindketten gyorsan felvették a ritmust - garantálhatom, hogy a későbbiekben is lehetőséget kapnak majd az utánpótlásunkban szereplő tehetségek.

Alakul az SZKKA edzőmeccseinek pontos menetrendje - az biztos, hogy sok felkészülési mérkőzés, erőltetett menet vár a lányokra.

Menetrend, augusztus 11., péntek, Szombathely: Swietelsky-Szombathelyi KKA-Győri Audi ETO KC II (NBI/B) 18.00. Augusztus 16., szerda, Budapest, Elektromos csarnok: Vasas (NB I.)-SZKKA 11.00, Vasas-SZKKA 16.00. Augusztus 19-20., szombat-vasárnap, Orosháza: nyolccsapatos felkészülési torna. Augusztus 24., csütörtök, Szombathely: SZKKA- Pénzügyőr SE (NBI/B) 16.30. Augusztus 26-27., szombat-vasárnap, Győr: felkészülési torna. Augusztus 31., csütörtök, Budapest, Pénzügyőr csarnok: Pénzügyőr (NB I/B)-SZKKA 17.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!