Sport

2017.01.09. 19:30

A Haladás szombatig Rovinjban készül

Szombathely, Rovinj - A délelőtti edzést és a közös ebédet követően hétfőn délután hatnapos horvátországi edzőtáborba utazott a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A védő Angyal Zsolt nagy valószínűséggel fél évig az NB II-es ZTE-ben szerepel kölcsönben.

Pum András

Csakúgy mint egy esztendeje, ezúttal is Horvátország és az Isztriai-félsziget felé vette az irányt a Szombathelyi Swietelsky-Haladás együttese. A zöld-fehérek tavaly Pulában készültek, idén egy rovinji négycsillagos szállodában töltenek el hat napot - elsősorban a fizikai felkészítésre fekteti a hangsúlyt a Mészöly Géza vezette szakmai stáb. Délelőttönként a konditermemben erősítenek Halmosiék, délután viszont füves pályán edzenek. Felkészülési mérkőzés nem szerepel a programban. Összesen 23 játékos utazott el Rovinjba. Vízumproblémái miatt itthon maradt a nigériai támadó, Funsho Ibrahim Bamgboye, valamint a sérülése utáni rehabilitációját töltő Rózsa Dániel, Jánvári Gábor és Németh Márió. Szintén nem utazott el Nino vom Hofe és Janik Brosch - a két német próbajátékostól elköszöntek a zöld-fehérek -, valamint Angyal Zsolt sem, a bal oldali védő vélhetően fél évig kölcsönben az NB II-es ZTE-ben futballozik.

A szombathelyiek nigériai próbajátékosa, Funsho Ibrahim Bamgboye Szombathelyen maradt Fotó: Unger Tamás

- A két német fiú nem okozott csalódást, de úgy éreztem, nem jobbak, mint a posztjukon szereplők - mondta Mészöly Géza vom Hoféról és Broschról. - Ráadásul mindketten légiósok, márpedig külföldiek esetén alaposan meg kell néznünk, kit szerződtetünk. Az átigazolásuk tehát most nincs napirenden. Rovinjban napi két tréninggel készülünk - a fizikai munkán lesz a hangsúly. Délelőttönként erőnléti edzéseket végeznek a játékosok, délutánonként előkerül a labda is. Szombaton egymás közötti játékkal zárjuk az edzőtábort.

Az utazó keret: Király Gábor, Gyurján Márton, Lévay Gergely - kapusok. Schimmer Szabolcs, Polgár Kristóf, Stef Wils, Hegedűs János, Jagodics Márk, Hídvégi Sándor, Bosnjak Predrag, Sjoerd Overgoor, Iszlai Bence, Halmosi Péter, Kovács Lóránt, Rácz Barnabás, Tóth Máté, Kiss Tamás, Kiss Bence, Szőke Dániel, Ezequiel Calvente, Gaál Bálint, David Williams, Dombi Gergő - mezőnyjátékosok. A szakmai stáb: Mészöly Géza vezetőedző, Gál István, Jagodics Zoltán másodedző, Jakab Csaba kapusedző, Jakab Ferenc, Kiss Zoltán masszőr, Garami Zsolt erőnléti edző, Vörös Csaba technikai vezető, Gyimesi Csaba biztonsági igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!