Sport

2017.07.16. 19:00

Edzőváltás a Viktóriánál

SZOMBATHELY Új edzővel és két új labdarúgóval megkezdte a felkészülést a 2017/18-as bajnokságra a Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

Az utóbbi két évben bronz-érmet begyűjtő Viktória vezetői ugyan maximálisan elégedettek voltak Csordás Csaba vezető-edző munkájával, ám a szakember nyártól másodedzőként a Szombathelyi Swietelsky-Haladás szakmai stábját erősíti. Mivel a két munka az MLSZ szabályzata alapján ütötte" volna egymást, a viktóriásoknak új tréner után kellett nézniük. A választás a korábban az Illés Akadémián szakmai igazgatóként dolgozó, majd az NB II-es Veszprémben, legutóbb a Haladás VSE U12-es együttesénél és a megyei I. osztályú Egyházasrádócnál edzősködő Simon Attilára esett.

- Habár korábban nem dolgoztam a női labdarúgásban és kevés információval rendelkeztem, nem sokat gondolkodtam a felkérésen - mondta Simon Attila. - A női futball szépen fejlődik, komoly médiaháttere van, szóval igazán nagy és rangos kihívásnak tekintem a feladatot. Lehet, nem is baj, hogy nem vagyok annyira képben a női focival kapcsolatban, legalább tiszta fejjel, előítéletek nélkül vetem bele magam a munkába. Másrészt 30 éve dolgozom a futballban, sok újat már nem tudnak nekem mutatni. Persze Csordás Csabával beszéltem, elmondta, amire kíváncsi voltam a csapattal kapcsolatban.

Simon Attila a két új szerzeménynek, Gruber Brigittának (zöldben) és Öreg Cintiának tart eligazítást
Fotó: Nagy Jácint

Noha csak pár napja dolgozom a lányokkal és sokan óvtak a női labdarúgástól, pozitívak a tapasztalataim. Jó játékosok közé csöppentem, jó hangulatban folynak az edzések, és egyáltalán: profi szemlélet jellemzi a klubot. A célkitűzés nem változott: a bajnokságban és a Magyar Kupában is a döntőbe kerülés az elvárás. Két játékost már igazoltunk, de mivel kicsit még szűkösnek érzem a keretet, szükség volna egy-két játékosra - amellett, hogy az utánpótlásra is bátran támaszkodhatok. Maradok a Haladás VSE-nél is, ez semmiben sem okoz problémát.

Simon Attila mellett két játékos is érkezett. A 20 esztendős támadó, Öreg Cintia legutóbb a Győri ETO-ban szerepelt, eddigi 44 NB I-es meccsén 12 gólt szerzett. A 19 esztendős csatár, Gruber Brigitta Kókáról érkezett, 34 elsőosztályú meccsen háromszor talált be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!