Sport

2017.06.05. 15:20

Egerben is haraptak a vasi aligátorok

EGER - Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó előtti fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) egy góllal nyert idegenben. A zárókör dönt a feljutásról.

Pum András

Eszterházy Főiskola Eger-AVUS 8-9 (2-1, 0-2, 4-4, 2-2)

Eger, Termálfürdő, 100 néző, OB I/B-s felsőházi mérkőzés az 1-8. helyért, 7. forduló, vezette: Füzesi, Csizmadia.

AVUS: Horváth A. - CVETIC 3, Hajmási, EKLER B. 3, Takács, Kutasi 1, KURUCZ 2. Csere: Doma, Juhász M., Galambos, Baranyai, Sági. Edző: Matajsz Márk.

Álmosan kezdtek a csapatok, öt perc gólcsendet követően emberelőnyből szereztek vezetést az egriek, amit Cvetic - szintén emberelőnyből - egalizált. Ám egy védelmi kihagyást büntettek a hazaiak: 2-1. A második negyed az aligátoroké volt, a jó védekezés mellett többször is átlőtték az egri zónát. A harmadik negyedben végig a szombathelyiek vezettek, ám két gólnál jobban (4-6, 5-7) nem sikerült elhúzniuk. A vendégek remekül védekeztek, de a szívósan küzdő hazaiak nem adták fel. A zárónegyedre 7-6-os AVUS-vezetéssel fordultak a csapatok. A remekül játszó Ekler és Cvetic vállára vette csapatát, fél perccel a meccs vége előtt már 9-6-ra vezettek a vasiak. Mindkét oldalon több helyzet kimaradt, másfél perccel a lefújás előtt egy találatra felzárkóztak a hazaiak (8-9). Ám a vendégek rutinosan, már esélyt sem adva ellenfelüknek megőrizték előnyüket.

Matajsz Márk: - Újfent bebizonyították a fiúk, hogy helyén van a szívük.

További eredmények: Cegléd-Racionet Honvéd 20-12, Neptun-Békéscsaba 7-8. Az ASI-BVSC meccset kedden rendezik.

Az élmezőny állása: 1. AVUS 26, 2. Békéscsaba 23, 3. BVSC 22 pon t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!