Sport

2017.07.27. 18:29

Egis Körmend: Eric Fanning lehet a harmadik légiós

KÖRMEND Újabb, immár a harmadik amerikai kosárlabdázóval kötött megállapodást az Egis Körmend. Eric Fanningre is próbajáték vár.

Németh Zsolt

Megállapodott a Boston University csapatától érkező Eric Fanning és az Egis Körmend arról, hogy Andre Hollins és Marquis Wright után ő lesz a harmadik amerikai játékos, aki augusztus 9-én megkezdi a felkészülést Gasper Potocsnik vezetésével a Rába partján. A 196 centis, 86 kilós Fanning a 2-es és a 3-as poszton mozog a legotthonosabban, de a 4-es pozícióban is megállja a helyét. Egyetemi tanulmányait a Wagner College-ben kezdte, de egy év után váltott, és három szezont a Boston Egyetemen játszott - amit néhány hónapja fejezett be. Végig meghatározó játékosa volt a „bostoni terriereknek", végzősként 31 mérkőzésen 14,9 pont, 5,9 lepattanó és 2,0 gólpassz volt az átlaga.

Az NCAA Patriot ligájában kétszer választották be az All Star-csapatba és a posztján szintén kétszer találták az év legjobbjának. Nagyon képzett, intelligens, igazi all-round kosaras hírében áll, mindhárom dobástípusban jól teljesít. Komoly európai karriert jósolnak neki. Mint a klub közleményéből kiderül, a szakmai stáb olyan játékost keresett, aki stílusában, sokoldalúságában a korábbi közönségkedvenc-hez, Mckinney Joneshoz hasonló teljesítményre lehet képes. Körmendre jövetelénél sokat nyomott a latba, hogy a piros-feketék indulnak a FIBA Európa Kupában. Persze még - ahogy Hollinsra, Wirghtra, úgy - Fanningre is próbajáték vár, melynek során a szakmai stáb alaposan feltérképezheti játéktudását, valamint fizikai, egészségi és mentális állapotát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!