Sport

2017.05.18. 16:30

A Körmend lezárná a negyeddöntőt

KÖRMEND Pénteken az NB I-es férfi kosárlabda-bajnoki negyeddöntők negyedik fordulóját rendezik. Az Egis Körmend, amely 2-1-re vezet a páros csatában, a Pécsi VSK-PANNONPOWER vendége lesz. A labdát 18 órakor dobják fel.

Németh Zsolt

Másodszorra már élt a hazai pálya előnyével és - az első meccsen elszenvedett hazai vereség után - egy idegenbeli és egy Körmenden aratott sikerrel egy lépésre van az elődöntőtől az Egis Körmend gárdája. Bár a Pécs nem adta meg magát köny-nyen, végül Allen extrájával a piros-feketék behúzták a harmadik mérkőzést. Horti Bálint mellett, akinek sérült bokáját 15-én megműtötték, Csorvási Milán is hiányzott a hazai keretből. A másik oldalon el sem utazott Veljko Budimir és Halász Ákos.

Nem tudni, hogy az ő idegbecsípődésük javul-e péntekig, de a két körmendi center biztosan nem tudja segíteni társait a negyedik találkozón. Pedig a rövid pad miatt eléggé fáradtnak tűnt a körmendi keret, ezt a sok hiba is jelezte kedden. Jó volna, ha vasárnap nem kellene mindent eldöntő csatában végleg kifacsarni mindenkit.

Horti Bálintot (balról) megműtötték, a többiek - Lenzelle Smith (a földön), Parrish Petty, Terry Allen - már eléggé fáradtak Fotó: Szendi Péter

- Minden eddigi negyeddöntős mérkőzés nagyon nehéz és szoros volt a Pécs ellen - mondta Gasper Potocsnik, a piros-feketék vezetőedzője. - Nagyon nehéz megmondani, mi fog történni pénteken este. Azt szeretnénk, ha véget érne ez a párharc, és ezért mindent meg is fogunk tenni, hiszen nagyon fontos volna számunkra néhány pihenőnap az elődöntő előtt. Ugyanakkor tisztában kell lenni azzal, hogy ez nem lesz egyszerű.

A Pécs jó csapat, tiszteljük is őket ezért. Ugyanakkor talán most valamivel nagyobb nyomás lesz rajtuk, hiszen nekik az utolsó lehetőségük ez a találkozó. Ha veszítenek, véget ér számukra a bajnokság. Remélem, hogy a szurkolóink most is támogatnak majd minket, ez nagyon sokat segíthet a játékosaimnak, akik kevesen vannak és biztosan fáradtak. Csorvási Milánra most sem számíthatunk, de nélküle is győzni szeretnénk, hogy a hétvégén pihenhessen a gárda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!