Sport

2017.04.09. 15:20

Idegenben nem sikerült az Egis Körmendnek

Jól kezdett, de később érthetetlenül visszaesett játékban az Egis Körmend. Amikor nem volt kollektív a támadójáték, akkor igazi helyzetig sem jutottak a vasiak. Rengeteg hibát vétettek Gasper Potocsnik játékosai, aki 18 labdát adtak el, és ezek együtt már nem fértek bele.

Németh Zsolt

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend 78–71 (16–23, 23–10, 25–24, 14–14)

Szolnok, V: Cziffra, Győrffy, Török

SZOLNOK: PAVLICSEVICS 17/9, VOJVODA 17/9, Popovics 2, EILINGSFELD 13/3, Andrics 10

Csere: Tóth Á. 4, Borisov -, Barnies 7/3, Wittmann 8/6

Vezetőedző: Kmézics Zorán

KÖRMEND: Petty 14, SMITH 12/6, Kromah 6, ALLEN 15/9, Csorvási 11

Csere: DICKERSON 12/3, Ferencz 1, Németh Á. -

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

Az eredmény alakulása. 4. p.: 2-7. 9. p.: 16-18. 12. p.: 16-27. 17. p.: 35-27. 23. p.: 44-44. 29. p.: 58-55. 33. p.: 64-64. 37. p.: 74-69.

Az Egis Körmend nem bízta a véletlenre a szolnoki mérkőzést. Talán a korai, 15:15-ös kezdés miatt is, de egy nappal korábban elutazott a Tiszaligetbe. A vasiaknál ezúttal is Sterling Gibbs maradt ki hatodik idegenlégiósként.

Allen triplájával indult a mérkőzés, majd Csorvási szerzett két duplát, 7-2-vel kezdett be az MTE. Csak négy perc után jött a második hazai dupla. A vendégek aztán számos támadást rontottak, Vojvoda büntetőivel megfordította az állást a Szolnok. Pavlicsevics labdalopása után időt is kért Gasper Potocsnik, mert 10-7 állt a táblán. A hatodik percben Petty maradt a földön, a combját fájlalva. Kromah kettesével újra a Körmend volt előrébb. Petty visszatért, majd Smith két hármasa jelentette a negyed slusszpoénját, amelyekkel az Egis Körmend hét ponttal volt előrébb. A második tíz percet is az MTE kezdte jobban, Petty és Dickerson talált be, tíz fölé ment a különbség, ezúttal Kmézics Zorán kért időt. Változott is a játék képe, annyira, hogy gyorsan egyenlített az Olaj, majd később Vojvoda hármasával a vezetést is átvette. Érthetetlen hibák jöttek a vendégek játékában, amiből Wittmann öt pontot szerzett, szinte ajándékként. Petty játéka kiszámíthatatlan volt, nem mindig segített csapatát, negyedik eladott labdája után le is cserélte őt edzője. Hat perc telt el körmendi kosár nélkül, majd Ferencz talált be büntetőből. A nagyszünetben hattal volt hátrébb az Egis Körmend. (39-33) Hármassal nyitott az Olaj, Petty kettessel válaszolt. Még két duplát rámolt be a korábbinál fegyelmezettebb irányító, közben Csorvási is eredményes volt, 44-41-nél Kmézics Zorán hívta magához csapatát, de Allen triplával egyenlített. Aztán újra az Olaj percei jöttek, el is lépett a házigazda hét ponttal és amikor ebből kilenc lett, Gasper Potocsnik időkéréssel igyekezett megállítani a szolnoki rohanást. Négy büntetővel zárkózott az MTE, de a kihagyott közeli dobásokat triplával büntette Pavlicsevics. Dickerson öt pontot rámolt be, ezzel a harmadik negyed végén ismét nyílt volt a meccs. Vojvoda az utolsó pillanatban távoli hármast dobott, hét volt a különbség az utolsó tíz perc előtt. Ötöt azonnal faragott az Egis Körmend, 64-62-nél mi más, mint hazai időkérés jött. Allen büntetőkből egyenlített, de volt még hét és fél perc. Az Olaj triplát szerzett, Petty is megpróbálta, de nagyon messziről a gyűrűt sem találta el. Barnies viszont bedobta a hármast, megint volt honnan kapaszkodni, ráadásul Kromah után Allen is megkapta a 4. faultját. Nem adta fel az Egis Körmend, de háromnál közelebb nem sikerült zárkózni, mert számos hiba csúszott a játékba. Az utolsó percben aztán megint felcsillant a remény, Kromah az egyenlítésért emelte el a hármast, de nem ment be. Eilingsfeld bedobta a büntetőit, az utolsó vendégtámadás is kimaradt, így a Szolnok megnyerte a sok hibával tarkított találkozót.

Mestermérleg:

Kmézics Zorán: – Az utolsó öt percig nem fújtak faultot a játékvezetők, akik egyébként kiválóan vezették a mérkőzést. Emiatt nem voltak büntetődobások, amelyeknél kicsit fújhattak volna a játékosaim. A kemény védekezés miatt könnyű kosarakat sem tudtunk dobni, ráadásul időkérésem sem maradt a végére. De a szívük vitte a fiúkat, minden labdáért harcoltunk a fizikailag nagyon erős, jól induló, sokat futó Körmend ellen. Ez ma szerencsére sikerrel járt, amihez a hazai közönség is sok erőt adott.

Gasper Potocsnik: – Jó mérkőzést játszottunk, jól is kezdtünk, de a második negyedben elvesztettük a ritmusunkat. Túl sok eladott labdánk volt, amiből a Szolnok utolért minket. Később nagyot harcolva visszazárkóztunk a remek hangulatú mérkőzésen. Nagy küzdelemben, jó hozzáállással tettük újra szorossá a mérkőzést, de megint eladtunk egy-két labdát, sajnos ma túl sok üres dobást hibáztunk és a gyors indításaink is sem mindig sikerültek. A Szolnok megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!