Sport

2017.03.31. 18:55

Vasárnap a ZTE együttesét fogadja az Egis Körmend

Körmend - Vasárnap, a férfi kosárlabdázók felsőházi középszakaszának első fordulójában a Zalakerámia ZTE KK együttesét fogadja az Egis Körmend gárdája. A 125. ilyen párosítású találkozó 18 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

A 26 mérkőzéses alapszakaszt a második helyen zárta az Egis Körmend, amely az utolsó fordulóban fölényes, magabiztos győzelmet aratott a Szolnoki Olaj KK ellen. Összességében ez nagyon sikeres időszak zárásának mondható, pláne, hogy a csapat a harmadik körig jutott a FIBA-kupában, ami nagyon sok pluszutazást és mérkőzést jelentett. A zalaegerszegiek ellen eddig mindkétszer nyert az MTE, ez is biztató lehet.

Szinte már furcsa is volt a szakmai stábnak és a játékosoknak, hogy két mérkőzés között egy egész hét telt el. Ezt emelte ki gondolatai elején a csapat vezetőedzője, Gasper Potocsnik is.

- Fontos volt, hogy kicsit regenerálódhassanak a játékosok, hiszen megerőltető időszak van mögöttünk, nagyon sok meccset játszottunk. A Szolnok elleni győzelem után mindenki két napot pihenhetett. Azóta viszont keményen dolgozunk azért, hogy újra felpörögjünk. Különösen az első három napban kaptak nagy terhelést a fiúk, hogy a lehető legjobb formába lendüljenek. Apróbb betegségek előfordulnak ugyan, de komoly problémánk nincsen, Hortin kívül mindenki edzésben van.

A legjobbjukat kell kihozniuk magukból. Középen Gasper Potocsnik, balról Csorvási Milán, jobbról Terry Allen Fotó: Szendi Péter

Remélem, hogy felkészülten vágunk neki a középszakasznak. Itt már minden meccs fontos lesz, de ugyanakkor nehéz is, hiszen csupa rangadóról van szó. Ráadásul az éllovas Alba kivételével minimális a különbség a csapatok eredményei között. Mindenki ismeri a másikat, nagy titkokra valószínűleg nem derül fény, a játékoskeretek sem változhatnak már ilyenkor. A legfontosabb, hogy mindenki egészséges legyen és készen álljon a játékra.

A ZTE nagyon jó csapat, különösen támadásban nagyon veszélyes - éppen a Körmend mögött a második legeredményesebb. Különösen fontos lesz, hogy miként tudunk védekezni ellenük. De ahogy mindig is mondtam, nem számít, ki az ellenfél, mi mindig a saját célunkat tartjuk szem előtt, ez pedig a győzelem, ami különösen itthon nagyon fontos. Biztos vagyok abban, hogy a legjobb tudásunk szerint fogunk játszani vasárnap!

A szurkolók szombaton 19 és 20 óra között elővételben tudnak belépőt vásárolni a meccsre a sportcsarnok főpénztárában. A diákjegyet vásárlóknak minden egyes igényelt belépőhöz diákigazolványt kell felmutatniuk,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!