Sport

2017.05.10. 19:30

Hidegzuhany: a PVSK nyerni tudott Körmenden

Körmend - Hatalmas meglepetésre esélye sem volt az Egis Körmendnek hazai pályán a hatodik helyről a play-offba jutott PVSK ellen a negyeddöntő első találkozóján.

Németh Zsolt

Szokatlan ötössel kezdett az Egis Körmend. Nelson két hármasa után hat ponttal lépett el a Pécs, és amikor ez Chris Smith öt pontjával kilencre nőtt, jött is a hazai időkérés. Lenzelle Smith két hármassal zárkóztatta csapatát, de sok volt a hiba a játékban. Allen hat pontot rámolt be, de a fordítás elmaradt. A kisszünet után Smith triplája hozta az egyenlítést, de Supola és Nelson is triplát vágott. A sokadik tiszta pécsi helyzet és kosár után ismét időt kért Gasper Potocsnik.

Amikor Csorvási is ott maradt üresen a palánk alatt, Csirke Ferenc rendelte magához játékosait. Hatottak a szavak, mert két perccel a félidő vége előtt már tíz pont volt közte. Gibbs robogott végig a pályán és dobott könnyű ziccert, újra jött a pécsi idő, 40-46-nál. Antóni sem volt szívbajos, ő is bedobta a hármast, és csak Gibbs tripláján múlt, hogy ne legyen kilenc pont közte a szünetben. Hibát hibára halmoztak a csapatok a folytatásban, két perc után Csorvási törte meg a kosárcsendet.

Nelson hármasa után már az elégedetlenség moraja futott végig a nézőtéren, és hogy Gasper Potocsnik sem nézte mindezt jó szemmel, azt Sejfic kettese utáni időkérése jelezte. A közönség tomboló szurkolással igyekezett segíteni, de semmi sem sikerült a piros-feketéknek. Majd Kromah dobott hét pontot, 54-62-nél Csirke Ferenc kért időt. Sejfic 16. pontjával indult a záró negyed, Kromah triplával válaszolt. De a pécsiek könnyedén szereztek duplákat, sőt Budimir hármasa után megint tíz fölé ment a vendégfór. Továbbra is koncentráltabbak voltak a vendégek, és amikor szerzett labdából Halász talált be, elúszni látszott a körmendi pályaelőny.

A hazaiaknál Terry Allen játszott a leghasznosabban, 17 pontot és kilenc lepattanót is szerzett, a pécsi Harazin Tamás (mögötte) csupán 2 pontig jutott, a végén mégis ő örülhetett Fotó: Jámbori Tamás

66-79-nél kért időt Gasper Potocsnik. Próbálkoztak Ferenczék, de sorra maradtak ki a hármaskísérletek. Budimir viszont megint bedobta. Volt még több mint négy perc, de 69-84-nél már nem látszott esély a fordításra. Nem is volt. Jöttek a cserék, a pontosabban, taktikusabban és elszántabban is játszó pécsiek végül megérdemelten arattak magabiztos, 14 pontos sikert, amivel elvették a Körmend pályaelőnyét.

Gasper Potocsnik: - Gratulálok a Pécsnek, remekül játszott, teljes mértékben megérdemelt a győzelme. A szezon egyik legrosszabb játékát produkáltuk ma, ez edzőként az én felelősségem. Két nap múlva itt a következő találkozó, ami minden bizonnyal nagyon nehéz lesz, a pécsieket akkor a hazai szurkolók is segíthetik. Ez bőven elég ahhoz, hogy mi a mainál sokkal, de sokkal jobban játsszunk, ha sikeresek szeretnénk lenni.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a csapatomnak, de most kell még szerényebbnek maradnunk. Tudjuk, hogy ki az ellenfél. De szeretnénk a pénteki mérkőzést is megnyerni. Ma dobtunk 95 pontot, mégis inkább a védekezésünk hozta meg azt a pluszt, hogy nem engedtünk a Körmendnek könnyű kosarakat. A körmendi közönségnek is gratulálok, a 40. percig úgy űzték, hajtották a csapatot, ahogy egy szurkolótáborhoz illik!

Egis Körmend-Pécsi VSK-PANNONPOWER 81-95 (21-23, 22-26, 15-17, 23-29)

Körmend, 2000 néző, NB I-es férfi kosárlabda-negyeddöntő, első mérkőzés, vezette: Benczur, Tőzsér, Fodor

Körmend: Gibbs 19/15, L. Smith 14/12, Németh Á. -, Ferencz 2, Csorvási 10. Csere: Kromah 14/6, Allen 17/3, Petty 5. Vezetőedző: Gasper Potocsnik.

Pécs: Nelson 20/12, Supola 7/3, C. Smith 18/15, Budimir 18/6, Sejfic 20. Csere: Halász 4, Harazin 2, Bíró 3/3, Antóni 3/3, Bödör -, Demeter -.

Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2-8. 8. perc: 17-18. 14. perc: 27-35. 18. perc: 34-44. 24. perc: 45-56. 28. perc: 54-62. 32. perc: 61-70. 38. perc: 73-89.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!