Sport

2017.05.16. 18:38

Vezet a pároscsatában az Egis Körmend

Bár sokáig jól tartotta magát a Pécs, de néhány perc igazán lendületes játék elég volt a hazai sikerhez, így pénteken akár le is zárhatja a párharcot az Egis Körmend.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Pécsi VSK-PANNONPOWER 87–75 (11–17, 21–16, 24–19, 31–23)

Körmend, 2000 néző V: Pálla, Győrffy, Kulcsár

KÖRMEND: GIBBS 12/3, L. SMITH 8, Ferencz 7/3, KROMAH 14/6, ALLEN 35/6

Csere: Petty 6, Németh Á. 2, Márton Á. -, Doktor 3/3,

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

PÉCS: Nelson 7/3, SUPOLA 17/9, C. SMITH 23/15, Antóni 10/6, Sejfic 4

Csere: Bíró -, Harazin 8, Demeter 6/3, Krnjajski -.

Vezetőedző: Csirke Ferenc

Az eredmény alakulása. 4. p.: 2-7. 8. p.: 4-15. 13. p.: 18-17. 17. p.: 28-27. 24. p.: 41-42. 27. p.: 51-48. 33. p.: 61-55. 37. p.: 75-62.

Mindkét csapatnál akadtak hiányzók. Körmendi részről a Pécsett bokasérülést szenvedett Csorvási Milán csatlakozott civilben a kispadon Horti Bálinthoz, míg a másik oldalon Veljko Budimir és Halász Ákos kínlódott idegbecsípődéssel, ők sem tudták segíteni társaikat.

Fotó: Szendi Péter

Két és fél percet kellett várni az első körmendi kosárra, addig Supola kettőt is dobott. Chris Smith pedig hármassal növelte a pécsi előnyt, jött is az első hazai időkérés. Két újabb vendégtripla és Sejfic kettese után, 4-15-nél pedig már a második. A nyolcadik percben érkezett a harmadik körmendi kosár, amit egy újabb követett, 8-15-nél a pécsiek is időt kértek. Rengeteg körmendi dobás maradt ki, 10 perc után hattal ment a PVSK, amely valamivel pontosabban célzott. Petty törte meg a trendet, egy pontra zárkóztatta csapatát, Smith kettesével pedig már hazai előnyt mutatott a tábla. A faultok miatt egyre paprikásabb volt a hangulat.

A nyolcadik kísérletből végre ült az első hazai tripla, Gibbstől. A Pécs nem akart lemaradni, különösen Antóni szorgoskodott. Két és fél perccel a nagyszünet előtt egy pont volt a hazai előny, a Pécs kért időt. Az utolsó másodpercekben elég volt pár hiba és a vendégeké volt az egy egységes előny 20 perc után. Másfél perc kellett csak az újabb hazai időkéréshez, mert a Pécs megint pontosabban támadott. Allen a második hármassal egalizált. A 24. percben Csirke Ferenc kért videóbírót, mert úgy látta, hogy az egyik körmendi játékos szándékosan könyökölt. De a kontroll nem állapított meg szabálytalanságot. Aztán megint ütést reklamáltak a vendégek, de ennek sem adtak helyt a játékvezetők.

Fotó: Szendi Péter

Kromah hármasa s Allen 20. pontja után néggyel ment az MTE. Nem sokáig, Chris Smith zsákolásával egál volt, de Kromah megint hármast dobott, jött a pécsi idő. De Ferencz is bevágta a triplát, a legnagyobb addigi hazai előny állt a táblán, hat pont. Egyre forróbb volt a hangulat, az utolsó tíz percre 56-52-es állással fordultak a csapatok. A Pécs továbbra is kapaszkodott, de Gibbs kétszer is meglódult és ziccert dobott, mit tehetett Csirke Ferenc, megint maga köré hívta a játékosait. De ezt követően beindult az Egis Körmend, amely sorra szerezte a pontokat.

Nelson sportszerűtlenje után 12 pontra hízott a különbség. Az őrült rohanást Gasper Potocsnik törte meg, mert tízen belülre lépett a Pécs. Chris Smith két hármasa még adott némi vendégreményt, de csoda már nem történt, a slusszpoént Doktor hármasa jelentett. 12-vel nyert és 2-1-re vezet az Egis Körmend.

Mestermérleg:

Gasper Potocsnik: – Ha valaki azt gondolta volna előzetesen, hogy ez könnyű mérkőzés lesz, az nagyot tévedett, nehéz meccs volt. Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, ez volt ma a legfontosabb. Sok hibánk volt a meccs első felében, ezt annak tudom be, hogy kevesen vagyunk, mindenki fáradt. De ha ezeket a hibáinkat ki tudjuk javítani és jobb döntéseket hozunk majd Pécsett, akkor lezárhatjuk ezt a pároscsatát. Ezért fogunk odautazni!

Csirke Ferenc: – Gratulálok a Körmendnek, úgy érzem, hogy ez a harmadik is jó mérkőzés volt, igazi play-off csata. Büszke vagyok a srácokra, megmutattuk ma is, hogy nem véletlenül lettünk hatodikak a  bajnokságban. Nagyon sok ziccert hibáztunk és a gyors indításokól kapott gólok jelentették ma a különbséget a két csapat között, ha ezt péntekre le tudjuk redukálni, akkor visszajöhetünk vasárnap. Szeretnénk így tenni, mert nagyon jó itt játszani, ebben a légkörben. Szeretnénk itt továbbjutni a négy közé!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!