Másodszor is nyert Pécsett, elődöntős az Egis Körmend

2017. május 19., 20:40 szerző: Németh Zsolt
komment
Ezúttal az első perctől a végéig taktikusan, elszántan és remekül kosárlabdázott az Egis Körmend, és az első meccs botlása után harmadszor is legyőzte a PVSK-t, így lezárta a párharcot és bejutott a bajnoki elődöntőbe.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Pécsi VSK-PANNOPOWER – Egis Körmend 89–103 (21–25, 23–27, 22–27, 22–27)

Pécs, 1500 néző V: Benczur, Söjtöry, Tőzsér

PÉCS: Nelson 15/6, C. SMITH 17/6, SUPOLA 18/6, Antóni 3/3, Sejfic 13.

Csere: Harazin -, Halász 5, BUDIMIR 18/12, Bíró -

Vezetőedző: Csirke Ferenc

KÖRMEND: PETTY 16/9, GIBBS 15/3, SMITH 12, KROMAH 29/18, ALLEN 27/12

Csere: Ferencz 4, Németh Á. -

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

Az eredmény alakulása. 3. p.: 2-7. 7. p.: 14-18. 13. p.: 21-31. 17. p.: 37-38. 23. p.: 51-55. 28. p.: 62-68. 33. p.: 74-83. 38. p.: 87-96.

Kipontozódott: Sejfic 39. p.

A körmendiek reggel nyolckor annak reményében indultak útnak a baranyai megyeszékhelyre, hogy a hétvégén már nem kell meccset játszaniuk. A vendéglátók viszont azért léptek pályára, hogy vasárnap is utazhassanak. A hazaiaknál mindenki melegített, később a sérült Budimir is beállt, mert sokkal jobban kezdett az Egis Körmend. Csirke Ferenc hármat cserélt, miután 9-14-re lépett el a lendületesen, pontosan játszó Egis Körmend. De az új játékosok sem hoztak jelentős változást. A negyed végéig őrizte előnyét az MTE.

Petty és Kromah hármasával tízre hízott a különbség, Csirke Ferenc kért időt. Majd három perc telt el az elős pécsi kosárig, de Gasper Potocsnik azonnal időt is kért. Budimir ketteseivel zárkózott a Pécs, majd Gibbs kapott sportszerűtlen hibát. Majd Chris Smith hármasa faulttal együtt ült, egy pontra jött fel a PVSK. Időkéréssel próbálkozott az MTE. Felváltva potyogtak a triplák majd a duplák, hol itt, hol ott volt az előny, de a félidőt Kromah negyedik, emberről dobott hármasa zárta, így néggyel az Egis Körmend vezetett a nagyszünetben. (45-49)

A vendég kettesekre trilákkal válaszolt, közelített a Pécs. Sőt, Kromah és Allen is megkapta harmadik hibáját is, és még volt hátra 17 perc. Tartotta előnyét az MTE, de nem akart lemaradni a Pécs, Budimir dobta be 4. hármasát. De okosan, taktikusan kosarazott a vendégcsapat. Betörések utáni büntetőkből szerzett pontokat. 62-64-nél Csirke Ferenc kapott technikait reklamálásért, pedig az ő csapata támadhatott volna. Tízzel ment el a vendégtábor által kitartóan űzött MTE, Nelson kosara után kilenc volt közte az utolsó negyed előtt.

Allen a negyedik hibája után a padra kényszerült, Lenzelle Smith pedig reklamálásért kapott technikait. Gasper Potocsnik reklamált, ő is kapott egyet 71-78-nál. Ferencz is kapott egy faultot, négy pontra zárkózott a PVSK. De Kromah hármasa és Gibbs ziccere után megint pécsi idő következett. Kromah is begyűjtötte a 4. hibáját, a betörésekkel erre is játszott a Pécs. Ferencz ziccere után 11 ponttal ment a mindent kibíró Egis Körmend, újabb pécsi idő jött, de már csak öt perc volt hátra. Két hazai kettes után máris Gasper Potocsnik igyekezett tanácsokkal ellátni az övéit. Sejfic sportszerűtlenje után végleg eldőlt a párharc, az Egis Körmend végül száz fölé jutott és megérdemelten lépett tovább.

Mestermérleg:

Csirke Ferenc: Gratulálok a Körmendnek, nem véletlenül tartják őket bajnokesélyesnek sokan, köztük én is. Nálunk is voltak ma problémák, Budimir fájdalomcsillapítókkal játszott, Harazin tegnap elkapott egy vírusos betegséget. Ma a védekezésben bármit csináltunk, a körmendieknek mindig volt erre válasza, megoldása. A két fáradt csapat csatájában a jobb egyéni teljesítmények döntöttek. Nem tudtuk feltörni a vendégek védekezését, amivel a további ellenfeleiknek is meg fog gyűlni a baja. A szurkolótáboroknak is gratulálok, remek hangulatot teremtettek. Tudjuk, hogy a körmendi a legjobb az országban, de a miénk is felnőtt a feladathoz, köszönjük!

Gasper Potocsnik: Nehéz ilyenkor a meccsről bármit is mondani. Az első, elvesztett mérkőzés után sokan haragudtak ránk, nem bíztak bennünk, de a fiúk a következő három találkozón megmutatták az igazi arcukat, igazi karakterüket. Egy nagyon jó csapat ellen jutottunk tovább, jó csapatszellemben mutatott jó teljesítménnyel. Köszönöm ezt a játékosaimnak, büszke vagyok rájuk! Ez remek eredmény egy nagyon hosszú, sérülésekkel tarkított szezonban. Köszönjük szurkolóink kitartó támogatását!

Németh Zsolt

2017. május 19., 20:40 szerző: Németh Zsolt

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...