Sport

2017.05.27. 19:41

Körmenden is a Falco győzött az elődöntőben

Többször is ellépett a találkozón ellenfelétől az Egis Körmend, amely tanult a szerdai hibáiból, de a Falco mindig felzárkózott és a végét is valamivel jobban bírta az embert próbáló ütközetnek. Kicsivel több szerencséje is volt a vendégcsapatnak a végjátékban, így nagy lépést tett a bajnoki finálé felé.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 78–81 (21–14, 19–28, 24–16, 14–23)

Körmend, 2000 néző V: Kapitány, Györffy, Frányó

KÖRMEND: Gibbs14/6 , SMITH 16/6, Ferencz 6/3, KROMAH 21/3, ALLEN 14/3

Csere: Csorvási -, Petty 7, Németh Á. -

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

FALCO: GOVENS 16/3, Váradi 8/6, Barham 7, PUSTAHVAR 20/12, Tóth 8

Csere: Zigeranovics 6, MADFORD 16/6, Bognár -

Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics

Az eredmény alakulása. 5. p.: 9-6. 8. p.: 18-8. 13. p.: 26-21. 17. p.: 34-31. 24. p.: 48-44. 27. p.: 60-49. 33. p.: 67-66. 38. p.: 74-76.

Kipontozódott: Govens 38. p.,

Fotó: Szendi Péter

A mérkőzés előtt a körmendiek csapatkapitányát köszöntötték, hiszen Ferencz Csaba a közelmúltban ünnepelte 32. születésnapját és a Pécs elleni párharc 4. találkozóján lépett pályára 500. felnőtt bajnokiján. Valamennyin nevelőegyesülete, a Körmend mezében.

Fergeteges hangulatban, telt ház előtt kezdődött a meccs, amelyen Ferencz süllyesztette el az első triplát. Percekig hol egy, hol három ponttal a Körmend vezetett. A negyed felénél sérülése után először beállt Csorvási is, de Gibbs triplája volt az a momentum, amikor időt kért a Falco. Héttel ment el az Egis Körmend, ami aztán lett tizenkettő is. Nemsokkal a kisszünet előtt Medford hármasával lépte csak át a tíz pontot a Falco, mert a Körmend jól védekezett és a lepattanókra is jobban figyelt, mint szerdán.

Hatalmas küzdelmet láthatott a publikum, és amikor nyolc pontos hazai vezetésnél Pustahvar dobott hármast, azonnal időt kért Gasper Potocsnik. Kilencig lépett el csapata, aztán megint jött Pustahvar triplája. De nem engedett az MTE, Allen állította vissza a tízpontos különbséget. A Falco két duplával, a hazai kispad időkéréssel válaszolt. De tovább zárkóztak a vendégek, Pustahvar harmadik triplájával egyetlen pontig. Sőt, a légiós dobta azt a duplát, amivel előnybe került csapata. Ferencz még egyenlített, de Tóth kosarával a Falco volt előrébb a félidőben.

Fotó: Szendi Péter

Két percig nem esett kosár, Smith büntetőből egyenlített.

Allen és Kromah kosaraival fordult a kocka, és amikor Allen triplát dobott, 53-46-nál jött a vendég időkérés. Kromah megállíthatatlannak tűnt, 17. pontjával tíz fölé ment a különbség. Váradi hármasa indította az újabb felzárkózást, amit Gasper Potocsnik időkéréssel igyekezett megállítani 60-56-nál. A negyed végén Pustahvar ütött sportszerűtlen faultot, amiből négy pontot hozott az MTE, így hattal volt előrébb az utolsó tíz perc előtt. Kromah gyorsan beütötte 4. hibáját, Govens viszont két hármast dobott, időt is kértek a hazaiak. Később Govens szerezte azt a duplát is, amivel megint vezetett a Falco.

Egyre fáradtabbnak tűntek a játékosok, sok volt a hiba, egyre több faultot ítéltek. Govens a 38. percben beütötte az ötödiket. Kettő perc sem volt hátra, amikor Kromah egyenlített. Váradi dudaszóra dobott hármasa viszont sokat ért a vendégeknek. Bár Allen bedobta két büntetőjét, Medford is így tett. Az utolsó 17 másodpercre időkéréssel készült az Egis Körmend, de pontot már nem dobtak a piros-feketék, így a Falco – amelyet hosszasan éltetett a vendégtábor – 2-0-ra vezet a párharcban. Folytatás kedden, Szombathelyen.

Mestermérleg:

Gasper Potocsnik: – Gratulálok a Falcónak, hatalmas meccs volt, mindenki részéről és ebben a csapatok mellett a játékvezetőket és a szurkolókat is értem. Jól kezdtük a mérkőzést, de a második negyedben támadásban nem mindig játszottunk csapatként, amiből a Falco könnyű kosarakat dobhatott. Védekezésben sem mindig jól váltottunk és tíz perc alatt túl sok, 28 pontot kaptunk. Itt vesztettük el a meccset, a második negyedben. Igaz, ezt követően még vezettünk, de a Falco nagyon jól játszott, a végén szerencséje is volt, és megnyerte a meccset. Ez is része a játéknak, de a sorozatnak még nincs vége, mindent megteszünk azért, hogy ne is záruljon le és legyen még három mérkőzés.

Szrecsko Szekulovics: – Mindkét meccsünk nagyon kemény és nehéz, igazi rájátszás találkozó volt. Mindkétszer hátrányból kellett felállnunk, és ez sikerült is. Ma este volt némi szerencsénk is, amikor Váradi Benedek hármasa sikeres volt nem sokkal a vége előtt. Ritkán van ilyen dobás. De ez a kosárlabda. Egész szezonban keményen dolgoztunk, most az Isten valamit visszaadott nekünk ezzel. Gratulálok a Körmendnek is, ők is hatalmas energiákat tettek mindkét találkozóba. Most kettő nullra vezetünk, ez óriási győzelem volt ma. Megyünk tovább, háromból kell még egy meccset nyernünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!