Sport

2015.01.13. 19:45

Jelentős előnyt szerzett a CVSE a Szuperliga rájátszásában az El Nino ellen

Celldömölk - Nagy lépést tett a Klubcsapatok Szuperligájában a négy közé jutás felé a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férfi asztalitenisz-csapata.

Horváth Erika

Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka_ El Nino Praha (cseh) 6-1. Celldömölk, Klubcsapatok Szuperligája férfi asztalitenisz rájátszás az elődöntőbe jutásért, első mérkőzés, vezette: Szabó L., Fodor R.

Ecseki Nándor részese volt a páro ssikernek, egyéniben egyet nyert
Fotó: Szendi Péter

Páros: Fazekas, Ecseki Kaucky, Gavlas 3:2 (4, -10, -9, 7, 7). Miután a szervafogadással akadtak gondok, az első szettet követően nagyon szoros meccs kerekedett. Szerencsére a végén jól koncentráltak Fazekasék (1-0). Egyéni, 1. forduló: Ecseki- Kucera 3:0 (12, 8, 5). A csehek harmadik számú játékosa védőstílusú, kellemetlen ellenfél. Ecseki Nándor azonban az első, kiélezett szett után megtalálta az ellenszert. Fazekas- Kaucky 3:1 (9, -10, 8, 5). Miután Fazekas Péter nem volt igazán lendületben, nehéz meccset vívott, de a negyedik szettre felszabadult és nyert. Kosiba- Gavlas 3:2 (-9, 5, 7, -5, 7). A két elsőszámú válogatott játékos csatája óriási és színvonalas küzdelmet hozott. Az ötödik játszmában Gavlas már 5-0-ra vezetett, onnan fordított Kosiba Dániel (4-0). 2. forduló: Fazekas -Kucera 3:1 (10, 5, -9, 6). Fazekas általában jól szokott játszani a védőjátékosok ellen, most egy kicsit nehézkesebben, de megoldotta a feladatot. Ecseki -Gavlas 0:3 (-4, -3, -6). Nem volt egy súlycsoportban a két játékos Kosiba- Kaucky 3:2 (-4, 7, 5, -10, 3). Az első játszmában Kosiba mélyen tudása alatt játszott, utána viszon magára talált. Igaz, a negyedik szett a saját rontásai miatt elúszott, de a döntő játékrészben már ellenállhatatlan volt (6-1).

Ha akadtak is szoros mérkőzések az egész találkozó két és háromnegyed órán át tartott , kicsikarták a győzelmeket a celldömölkiek, és meggyőző előnyt szereztek a február 3-án Prágában rendezendő visszavágóra. Győzött: Fazekas 2, Kosiba 2, Ecseki 1, Fazekas -Ecseki, illetve Gavlas 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!