Sport

2016.02.06. 20:10

Egy negyed is elég volt a Körmendnek

Gyengén sikerült első félidő után a harmadik negyedben megmutatta, hogy az addiginál sokkal jobban tud védekezni és támadni is a Körmend, és gyakorlatilag ebben a játékrészben el is döntötte a meccset a jól küzdő, nehéz ellenfélnek bizonyuló Jászberénnyel szemben.

Németh Zsolt

Egis Körmend – JP-TOP COP Jászberény 77–68 (20–20, 12–14, 24–7, 21–27)
Körmend, 1900 néző V: Kapitány, Boros, Praksch
KÖRMEND: Petty 12/3, CHANNELS 21/9, Ferencz 5/3, MCKINNEY-JONES 10/6, Duinker 10Csere: TÓTH N. 14, Dickerson 5/3, Lakosa -, Németh Á. -.Vezetőedző: Teo Csizmics
JÁSZBERÉNY: Caffey 5/3, COHN 26/15, Horváth Á. 2,  Dramicanin 8/3, SHERMAN 14Csere: SOÓS 13/9, Cseh -, Blaskovits -.Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics
Az eredmény alakulása. 3. p.: 2-6. 7. p.: 18-10. 12. p.: 21-25. 17. p.: 25-31. 23. p.: 37-34. 28. p.: 49-38. 31. p.: 58-41. 36. p.: 67-52.
Kipontozódott: Caffey, 40. p.,

Több ünnepi pillanat előzte meg a mérkőzést. Köszöntötték a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium fiúcsapatát, amely az összevont V-VI. korcsoportban középiskolás bajnoki címet szerzett. A gárda tagjai valamennyien a Körmendi Törpördögök utánpótlás egyesület játékosai is egyben. Szintén nagy ovációval fogadták a Magyar Speciális Férfi Kosárlabda Válogatott képviselőit. A nyári Világjátékokon győztes együttes lett az elmúlt év csapata, szakág vezetőjük, Galambos Zsolt pedig az év edzője a fogyatékkal élő sportolók kategóriájában. A gárda vasi edzői és játékosai is felsorakoztak a pálya szélén. A klubnál arról sem feledkeztek el, hogy szinte napra pontosa 40 évvel ezelőtt (1976. február 8-án) lépett először pályára a körmendi csapat az NB I-ben. Azt a találkozót Baján játszották.

A meccs elején Cohn két gyors triplával ijesztett a hazaiakra, akik nyolc pontot szereztek zsinórban és visszavették a vezetést. Sőt, el is léptek, de a negyed végére egyenlítettek a vendégek. Aztán Soós hármasával stabil előnyt épített a Berény. A hazai igyekezet egyenlítést ért, de Cohn harmadik hármasa után már hattal volt előrébb a Jászberény. Tóth Norbert technikait kapott, amikor egy elmaradt személyi hibát reklamált kosara után. Igyekeztek a piros-feketék, de különösen támadásban sokat hibáztak, kettővel vezetett a Berény a nagyszünetben. Öt körmendi pont után sorra rontották el lehetőségeiket a csapatok, igazi streetball zajlott a pályán, amit Szrecsko Szekulovics unt meg, ő kért időt. Játékosai azonban nyolc perc alatt csak négy pontot szereztek, a büntetőket is elrontották, a Körmend viszont javított hatékonyságán támadásban is. Channels hármasával 11 pontra hízott a hazai előny. Aztán még nagyobb is lett, mert 2 másodperccel a negyed vége előtt jöhetett a Körmend, és Channels a felezővonalat átlépve vágott triplát. 15 volt ekkor közte. Nem kellett sokat várni a következő remek jelenetre, amikor Mckinney-Jones zsákolt látványosan. 18-ra nőtt a hazai előny. Ezt főleg Cohn hármasaival felezte meg a Berény, de a hazai győzelem már nem forgott veszélyben.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Az első negyed után igyekeztünk több energiát belevinni a játékunkba, ez leginkább a nagyszünet után sikerült. Örülök a győzelemnek! Ki kell tartanunk, együtt kell dolgoznunk a további javulásért, és növelni kell a jó periódusaink hosszát. Készülünk a Sopron ellen!.

Szrecsko Szekulovics: – Nagyon jó, erős meccset játszottunk, a papírforma szerint erősebb Körmenddel. Az első félidőt mi irányítottuk, de egész mérkőzésen keresztül jól kell játszani a sikerhez. A harmadik negyedben nem koncentráltunk, csak hét pontot dobtunk, bár helyzeteink voltak. A Körmend masszív, erős csapat, különösen hazai pályán. Kicsit sajnálom, mert úgy érzem, akár nyerhettünk is volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!