Sport

2014.08.26. 15:22

Egy tucat U14-es gól

Szombathely, Diósgyőr - Az első osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok második fordulójában sikeresen szerepeltek az Illés Béla Football Akadémia együttesei. Az U14-es gárda 12 gólt szerzett a Gyirmót ellen, csak a féltucat kapufát lövő U15-ös csapat kapott ki.

Pum András

U14, I. osztály, Nyugat

Illés Akadémia-Haladás -Gyirmót 12-0 (6-0). Szombathely, vezette: dr. Polgár.

Gól: Burai 5 (2., 7., 11., 35., 52.), Doktorics 2 (43., 76.), Illés (15.), Edelényi (29.), Huszti 2 (45., 75.), Kónya (66.).

Illés Akadémia-Haladás: Viganó (Nagy B.) Huszti, Horváth M., Bokor, Kónya Nyári (Nyíri), Zubor (Buti), Edelényi Burai, Illés (Doktorics), Szekér (Nagy K.). Edző: Bánfalvi Zsolt.

A hazaiak remek támadásokat vezetve, szép gólokat lőve ilyen arányban is megérdemelten győztek. A szombathelyi csapatban minden játékos jó teljesítményt nyújtott.

Az U14-es csapat játékosa, Burai Erik öt gólt szerzett (Fotó: www.illesfociakademia.hu)

U15., I. osztály, Nyugat

Illés Akadémia-Haladás -Gyirmót 1-2 (0-1). Szombathely, vezette: Papp.

Gól: Winkler (80.).

Illés Akadémia-Haladás: Pölöskei Latyák (Marton), Labát, VÁMOS, Keresztes Vargovics, SZILÁGYI, Füleki (Hertelendi) Kiss T. (Dorner), Szabó D. (Horváth K.), Winkler. Edző: Desits Szilárd.

A futball örök igazsága ezúttal is beigazolódott: a kihagyott ziccerek megbosszulják magukat. A szombathelyiek ugyanis nem kevesebb mint hat kapufát lőttek és kilenc gólhelyzetet is elhibáztak. A vendég diósgyőriek viszont két szöglet után is betaláltak, így három ponttal gazdagodtak.

U16., I. osztály

Diósgyőri VTK- Illés Akadémia-Haladás 0-0. Diósgyőr, vezette: Muszka.

Illés Akadémia-Haladás: Schener Bontó, TÍMÁR, Bolla, PÁLÓCZI KISS B., Schindler (Tóth Márton), Kovalovszki (Tóth Marcell II.) Dombi (Szántó), Varga K., Tóth Marcell I. (Horváth M.). Edző: Bánfalvi Attila.

Nagy iramú, kemény, küzdelmes mérkőzést vívott a két együttes. Az első félidőben a szombathelyiek három-négy nagy ziccert is kialakítottak, amiket ki is hagytak. A félidő végén aztán egy helyzetet ajándékoztak a hazaiaknak, akik szintén nem éltek a lehetőséggel. Az első játékrész a vendégeké volt. Szünet után kiegyenlítetté vált a találkozó, a vasiak kicsit többet veszélyeztettek, két-három komolyabb helyzetet is elpuskáztak. Öt perccel a lefújás előtt viszont a diósgyőri gárda is nagy helyzetet rontott. A mérkőzés összképe alapján az Illés Akadémia közelebb állt a győzelemhez.

U17, I. osztály, Nyugat

Illés Akadémia-Haladás- Diósgyőr 2-1 (0-1). Szombathely, vezette: Radasics.

Gól: Tóvizi 2 (52., 84.)

Illés Akadémia: Molnár M. Németh Z. (Nagy I.), KRETZ, TIBA, Mészáros (Szabó Á.) Kismárton (TÓVIZI), MOLNÁR T., Kovács Z. Derdák (Sály), Szőke, Mády (Szenczi). Edző: Farkas Péter.

Közepes iramú mérkőzésen végig fölényben, jobban játszott ellenfelénél az Illés Akadémia, ennek ellenére a Diósgyőr szerzett vezetést. Habár a hazaiak ezt követően is meddő mezőnyfölényben futballoztak, igazi gólhelyzetek nélkül, végül megérdemelten fordították meg a találkozó állását.

U18., I. osztály

Diósgyőri VTK- Illés Akadémia-Haladás 2-2 (0-0). Diósgyőr, vezette: Erdélyi.

Gól: Petró 2 (56., 79.).

Illés Akadémia-Haladás: Gyécsek Horváth K., Markovics, CZINGRÁBER, KÖNCZÖL Marsai, Lempeg (Héra), Tóth M. (Kőris) GARDA, Soós, PETRÓ. Edző: Csordás Csaba.

A vasiak kezdték jobban a találkozót, ám kihagyták helyzeteiket, amit a diósgyőriek góllal büntettek. Az akadémisták azonban nem adták el, fordítottak, és már úgy tűnt, hogy megnyerik a találkozót, amikor a 94. percben egy előreívelt szabadrúgás után egyenlítettek a diósgyőriek. A találkozót végig uraló Illés Akadémia többgólos győzelmet szalasztott el.

U21, I. osztály

Illés Akadémia-Haladás- Diósgyőri VTK 0-0. Szombathely, vezette: Ábrahám.

Illés Akadémia-Haladás: GYURJÁN M. GRABANT P., MÁTYÁS, ZSIRAI, FÜREDI SOLTÉSZ, Bedi (Marsai), Tóth M. (Garda) Németh Á. (Grabant B.), Rácz, Bölcsföldi. Edző: Kuttor Attila.

A több, NB I-et is megjárt futballistával felálló diósgyőriekkel harcos, sok ütközéssel tarkított mérkőzést vívtak a szombathelyiek. Az Illés Akadémia védekezésre rendben volt, a végjátékban azonban nem sikerült feltenniük az ire a pontot.

Az U14-es csapat játékosa, Burai Erik öt gólt szerzett
Fotó: www.illesfociakademia.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!