Sport

2016.11.17. 19:40

Mindkét vasi csapat idegenben szerepelt: a HVSE-SI nyert, a SZoESE vesztett

Az NB II-es női röplabda-bajnokság 5. fordulójában mindkét vasi csapat idegenben szerepelt: a HVSE-SI Veszprémben nyert, a SZoESE Pécsen kikapott.

Veszprémi Egyetemi SC-Haladás VSE-Sportiskola 1:3 (-15, -22, 24, -18)

Veszprém, 50 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás, Mezőffy.

HVSE-SI: Horváth D., BOKOR, Mikos, Merklinné, Fazekas, MOHL-BENESÓCZKY. Csere: FARKAS (liberó), Zoltán (liberó), Varga, Marton, Horváth K., Sövegjártó, Majczán, Vécsey. Edző: dr. Mucsi Péter.

Magabiztosan kezdte a mérkőzést a szombathelyi gárda, Bokor Laura nyitásai ellenállhatatlanul zúdultak a hazai térfélre. Jött is a veszprémi időkérés, ám ez sem tudta megállítani a vendégek lendületét (15-25). A folytatásban bátrabb játékba kezdtek az egyetemisták, ennek ellenére a Haladás végig vezetve hozta a második etapot is (22-25). Sima játszmának indult a harmadik szett, a vasiak már 16-9-re vezettek. Azonban nagyszerű nyitásokkal előbb felzárkózott a házigazda, majd a végjátékban nyújtott bátor támadójátékával megérdemelten nyerte meg a harmadik játszmát (26-24). A negyedik felvonásban végig magabiztosan teljesítettek a zöld-fehérek, és feledtették az előző játszma kisiklását (18-25). A listavezető HVSE-SI továbbra is őrzi veretlenségét. Junior: 0:3 (-12, -21, -21).

Bokor Laura (szemből) végig jól összpontosított, és vezére volt a Haladás VSE-SI csapatának Fotó: Unger Tamás

PTE-PEAC-Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (12, 22, 21)

Pécs, 50 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Farkas, Horváth M.

SZoESE: GULKAI, VARGA, Simon, Kiss, Horváth M., Halmosi. Csere: Nagy T. (liberó), Németh, Molnár. Edző: Bodzer Attila.

A szombathelyiek rosszul kezdték a meccset. Az első szettet rengeteg hibával játszva könnyen, ellenállás nélkül elveszítették (25-12). A második játékrészben a pécsiek nagy lendülettel léptek a pályára, és folyamatosan vezettek. A szett végéhez közeledve viszont Varga Nikoletta értékes pontokat hozott, és vezérletével 22-21-re fordított a SZoESE, ám végül a hazaiak jobban hajráztak (25-22). A harmadik felvonásban is megmaradt a pécsiek lendülete, és éltek a kínálkozó lehetőséggel. Kihasználták a vasi lányok hibáit, behúzták a szettet és a meccset is (25-21). A SZoESE megilletődötten kezdett, és sok hibával játszott, így nem tudta elkerülni a vereséget. Junior: 0:3 (-8, -10, -12).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!