Sport

2017.07.23. 19:25

Mitropa Kupa: a Körmend egyelőre az építkezés fázisában tart

Az átalakulóban lévő Körmend az utolsó helyen végzett a négycsapatos labdarúgó Mitropa Kupán.

Pum András

A hagyományos, négycsa-patos viadal elődöntőjében a Vas megyei I. osztály bajnoka, a Körmend a Győr-Moson-Sopron megyei első Nyúllal, az osztrák Mattersburg amatőr gárdája a szlovák Nyitra juniorral csapott össze. Ifjabb Molnár Károly együttese 4-0-ra kikapott, így a harmadik helyért mérkőzhetett.

Körmend-Nyúl 0-4 (0-1)

Illés Akadémia, 50 néző.

Körmend: Balogh (Szukics) - Balázs, Bellovics (Tompa), Kósik, Burka (Kádár) - Kovács P., Czimber, Kovács M., Takács M. - Niksz, Horváth (Meskó). Edző: ifj. Molnár Károly.

Az alakulófélben lévő, sok próbajátékost tesztelő körmendi csapaton meglátszott az összeszokottság hiánya. A felkészülésben előbbre tartó Nyúl teljesen megérdemelten nyert a két kapufáig jutó Körmend ellen.

A másik mérkőzésen: Mattersburg amatőr - Nyitra junior 1-1. Tizenegyesekkel az osztrák csapat győzött.

Az egyik körmendi próbajátékos, Burka Balázs (piros mezben) fedezi a labdát a nyúli csatár elöl
Fotó: Nagy Jácint

A harmadik helyért:

Körmend-Nyitra 1-6 (0-2)

Király Sportlétesítmény, 100 néző.

Körmend: Balogh (Szukics) - Balázs, Bellovics, Kósik, Burka - Kovács P. (Kádár), Takács Á., Kovács R. (Meskó), Czimber - Niksz, Horváth P.

A szlovák együttes minden tekintetben jobb volt, a körmendiek 0-2 után Niksz Tamás révén szépítettek. Ám ezt követően a Nyitra újabb négy gólt szerzett.

A döntőben az osztrák Mattersburg 5-1-re verte a Nyúlt.

A 27. Mitropa Kupa vég-eredménye: 1. Mattersburg amatőr, 2. Nyúl, 3. Nyitra junior, 4. Körmend.

Ifj. Molnár Károly: - Mivel tíz játékosunk is távozott, az új koncepció szerint helyi és környékbeli játékosokra építjük a csapatot. Mint azt a torna is megmutatta, egyelőre az építkezés fázisában tartunk. Bízom abban, a rajtra összeáll a csapatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!