Sport

2016.08.28. 19:15

MEGYEI I. Egyenlítő találat a 94. percben

Megyei körkép - A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában a Jánosháza a 94 percben szerzett góllal mentett pontot Vönöckön. Répcelakon nyert a Körmend, Kőszegen a Celldömölk.

Pum András

Kőszeg-Celldömölk 1-4 (0-0). - Kőszeg, 200 néző, vezette: Kovács Zs.

Kőszeg: Táncsics - Toldi (Marti R.), ŐRI, Gőcze, MAJOR - Szűcs (Schwarcz), Hankó, MARTI CH., Varga (Bigner) - Molnár - Sándor Játékos-edző: Táncsics András

Celldömölk: HEINER - Lempeg (Vajda), Varga, GYÖRKÖS, Virág - Enyingi Ma. (Dobson), Potyi (Gergácz) - Szuh (GYŐRVÁRI), ENYINGI MÁRK, Ódor - Piri (NÉMETH J.) Edző: Koman Vladimir

Gólszerzők: Őri 67., illetve Németh J. 2 (68. és 89.), Györkös (51.), Győrvári (80.).

Az első félidőben a Kőszeg bátran játszott, és a labdatartás mellett helyzetekkel is jelezte, hogy a fiatal csapat célja a három pont megszerzése. Molnár és Varga révén két óriási ziccert hagyott ki a hazai együttes, ami felébresztette álmából a celli alakulatot. Egy átlövéssel, valamint egy szabadrúgással veszélyeztették Táncsics kapuját, de a kapus mindkét esetben bravúrral védett. Az 51. perc végén egy szöglettel felérő szabadrúgáshoz jutott a Cell. Piri csúsztatását kiütötte Táncsics, de az akció folytatásaként ismét a kapu elé keveredett a labda, amit Györkös pofozott öt méterről a hálóba. A gól felpaprikázta a Kőszeget, és negyedórával később Molnár bedobását Őri csúsztatta a vendégek kapujába. Korai volt azonban a kőszegi öröm, hiszen a középkezdés után a csereként beállt Németh passzolt a kapuba. Ezután is bátran támadott a hazai csapat, több tetszetős támadást vezetett, de az utolsó passzokba hiba csúszott. Tíz perccel a lefújás előtt egy szabadrúgásra érkezett remek ütemben Győrvári, és fejelt hét méterről a kapuba. A 83. percben a vendégek szabálytalankodtak kapujuk előterében, a megítélt büntetőt Sándor végezte el, de Heiner bravúrral hárított. A mérkőzés lezárásaként egy közvetett szabadrúgást ítélt a játékvezető a hazai büntetőterület előtt. A legurított labdát Németh a szétugró sorfal között tekerte a hálóba.

A hazaiak szemtelenül fiatal csapata helyt állt a mezőnyben a dobogóra esélyes Celldömölk ellen. Az első félidő a Kőszegé volt, három ziccert is kihagyott, azonban a második 45 perc a vendégekről szólt. A hazaiak magukat okolhatják a vereségért, viszont nagy pozitívum, ahogy építik a jövő csapatát. A vendégek rutinos cseréiknek köszönhetően javultak fel, s kihasználták ellenfelük hibáit.

Kemenesalja-Jánosháza 2-2 (1-1). - Vönöck, 200 néző, vezette: Horváth P.

Kemenesalja: Nagy Sz. - Balogh D., Veszprémi, Erdélyi, Németh P. - Berecz, Kóbor, Laki, Domján (Mendel) - Szalay (Bognár), Németh R. Edző: Hegyi László.

Jánosháza: Gadavics - Lendvai, Nagy K. (Kalányos), TÓTH L., Szabó M. - SIMON , Dénes, Pintér, Marsai - Vágusz P. (Csonka), Vágusz A. Edző: Kelemen Kornél.

Gólszerzők: Kóbor (39.), Szalay (71.), ill. Simon (41.), Tóth L. (94.). Kiállítva: Németh R. (59.).

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a vönöckiek megszerezték a vezetést, de a jánosháziak hamar kiegyenlítettek. Szünet után is folytatódott a változatos, de kiegyenlített küzdelem, az 59. percben Németh kiállítása miatt tíz emberre fogyatkoztak a hazaiak. Ám nem adták fel, a 71. percben Kóbor góljával megszerezték a vezetést. A hátralévő időben a tíz emberrel is tartották előnyüket a vönöckiek, ám a 94. percben egy megpattanó labdából kiegyenlítettek a jánosháziak. Közepes színvonalú és iramú mérkőzésen a kemenesaljaiak olykor emberhátrányban is a jó erőkből álló ellenfelük fölé tudtak kerekedni, igazságos eredmény született. Valamennyi kemenesaljai futballista jó teljesítményt nyújtott.

A Répcelak-Körmend összecsapás nagy küzdelmet, ám a végére magabiztos, 3-0 arányú körmendi győzelmet hozott. A vendég Rába-partiak első találatát szerző Takács Ádámot olykor még labdával sem tudták utolérni a hazai labdarúgók  Fotó: Unger Tamás

Rum-Uraiújfalu 3-1 (0-0). - Rum, 150 néző, vezette: Horváth P.

Rum: Busi - LEITGEB, Kontics (Somogyi), Koronczai - Ivic (Horváth D.), Sipos (PAPP B.), Csernák (Dávid), Molnár R., IKER - Kovács B., BŐSZE. Edző: Pup András.

Uraiújfalu: Horváth B. - Belegrai, Gönczöl, Princzes, Hajas (Szakál E.) - Gallen, Keszei (Lónai), Szakál M., Varga Zs. - Széles, Lőrincz (Farkas A.). Edző: Dobány Gábor.

Gólszerzők: Papp (71.), Iker (74.), Bősze (92.) illetve Farkas (55.).

A rumi csapat a múlt heti, bravúros celldömölki pontszerzés után nehezen pörgött fel. A szervezett vendégeken nem találtak fogást, az első félidő kiegyenlített játékot hozott, enyhe uraiújfalui fölénnyel. Szünet után megszerezték a vezetést a vendégek, majd Gallen büntetőt hibázott. A hazaiak szerkezetet váltottak, szervezett támadásokat vezettek, egy szabadrúgás-, majd egy akció-, végül egy kontragóllal a maguk javára fordították a meccset. Második félidei játékának köszönhetően a hazai csapat rászolgált a győzelemre.

Egyházasrádóc-Rábapaty 1-2 (1-0). - Egyházasrádóc, 250 néző, vezette: Szvorda.

Egyházasrádóc: Bali - Németh M., Lődi, Vilics (Budai), László - Tóth M., Molnár L., Krajczár, Tóth J. - Loibenbeck (Molnár I., Takács), Balogh A. Edző: Simon Attila.

Rábapaty: Király T. - KIRÁLY ZS. (Németh Á.), Gallen, PIROS, Tóth R. - Dovánszki (Horváth Gy.), SZABÓ A., Fehér, GOSZTOLYA (Csupor) - VADÁSZ (Németh B.), Bajnok (Németh K.). Edző: Enzsöl Gábor.

Gólszerzők: Balogh A. (26., 11-esből), ill. Tóth R. (53.), Király Zs. (68.).

Kiállítva: Tóth J. (65.).

Szép számú szurkolósereg előtt búcsúi hangulatban kezdődött a mérkőzés. A hazaiak zsinórban hagyták ki helyzeteiket, mígnem a 26. percben egy jogos tizenegyesből megszerezték a vezetést. Támadásban maradtak a rádóciak, de ismét kihagyták helyzeteiket, így nem tudták növelni előnyüket. Szünet után egy felívelt labdát fejelt a hálóba Tóth, majd a tíz emberre fogyatkozott hazaiak ellen egy szöglet után Király Zsolt válláról pattant a hálóba a labda. A hazaiak az első félidőben eldönthették volna a meccset.

Vasi Opus-Nádasd- SCHOTT Lukácsháza 1-2 (1-1) - Nádasd, 150 néző, vezette: Bereczky.

Nádasd: Esztergályos - Horváth G., Podlaviczki, Cser, Azanger - Horváth A. (Biczó), Balázs, Takács Á., Zsigmond - Zsoldos (Csenterics J.), Takács M. Játékos-edző: Csenterics János

Lukácsháza: Fabsitz - Szentkúti, GUGCSÓ, KOVÁCS D., Baranyai - Szabó (Németh Cs.), Németh P. (Kovács Zs.), NÉMETH R., Gombás - TAR (Naisz), Czeglédi (NEUBAUER). Edző: Sántha Szilárd, Kratochwill Zoltán.

Gólszerzők: Balázs (34.) illetve Tar (21.), Neubauer (65.).

Mindkét együttes támadólag lépett fel, sok helyzetet puskáztak el a csapatok. A 21. percben megszerezte a vendég-együttes a vezetést, amelyet a félidő hajrájában egalizált a Nádasd. Fordulás után egy bődületes hazai löket találta el a keresztlécet. Ami az egyik oldalon kimaradt, a másikon bement, Neubauer talált a hálóba a félidő közepén. Hiába tett fel mindent egy lapra a hazai csapat, egy döntetlen színezetű mérkőzésen szenvedett vereséget.

Vép-KISWIRE Szentgotthárd 0-2 (0-2) - Vép, 100 néző, vezette: Takács.

Vép: Pajor - Joó, Wágner, BALIKÓ, Vermes (Beke) - Török, DANCS, BEZDI, Markó (Kiricsi) - Beke (Varga), Illés (Vincze). Edző: Takács Csaba.

Szentgotthárd: SOÓS - Kurucz, Kovács P. (Kovács T.), KOVÁCS G., Dancsecz (Bukra, Somogyi) - Vass, Sipos, NAGY, NYÁRI - Düh (Muszka), Domján (Merkli). Edző: Heiter László.

Gólszerzők: Nagy (45.), Nyári (45+2.).

Az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést a Vép, és negyedóra elteltével több találattal is vezethetett volna. A félidő hajrájában aztán előbb Nagy, majd Nyári is bevette Pajor kapuját. A második félidőben hiába támadott a hazai csapat, a vendégek veszélyesen kontráztak. A szentgotthárdi védők remekül állták a sarat, ha pedig sikerült kijátszani őket, akkor Soós hárította a próbálkozásokat. A döntetlen reálisabb eredmény lett volna.

Vasvár-Király SZE 1-3 (1-2). - Vasvár, 150 néző, vezette: Mónos.

Vasvár: GYÖNGYÖSSI - Bíró (Dézsi), Hajas, HORVÁTH A., Dávid (Molnár) - ELEKES (Robán), Bakos, Pálla (Czövek), RÉFI - Schermann, Horváth Á. Edző: Konrád Péter

Király SZE: Mester - Bődi, Kiss B. (Fazekas), Janzsó, Hegedűs - Sásdi (Németh D.), Varga, Takács (Németh B.), Szalay - Hujber, Kiss K. (Szabó Z.). Edző: Hajmási Milán

Gólszerzők: Réfi (6.) illetve Takács P. 2 (16. és 27.), Molnár (öngól, 81.).

Egy pontrúgásnak köszönhetően már a találkozó elején megszerezte a vezetést a Vasvár. Ám ez leginkább a hazai védőket zavarta meg, akik két egyéni hibát is elkövettek, amelyet a vendégegyüttes könyörtelenül kihasznált. A szünet után a Király SZE kezdte aktívabban a félidőt és csak Gyöngyösi bravúrjának köszönhetően nem nőtt a különbség. A hajtós mérkőzés lezárásaként egy öngóllal biztosította be győzelmét a vendéggárda. A helyenként tüzes, fordulatos mérkőzésen a hazai hibáknak köszönhetően nyert a Király SZE.

Répcelakról Balassa Péter, Vönöckről Smidéliusz Sándor, Kőszegről Táncsics András, Vépről Németh Attila, Nádasdról Sipos László, Rumból Pup András, Egyházasrádócról Bali László, Vasvárról Konrád Péter tudósított a mérkőzésekről.

1. Körmend 2 2 0 0 9 -0 6

2. Rábapaty 2 2 0 0 6 -2 6

3. Lukácsháza 2 2 0 0 4 -1 6

4. Celldömölk 2 1 1 0 5 -2 4

5. Rum 2 1 1 0 4 -2 4

6. Jánosháza 2 1 1 0 4 -2 4

7. Szentgotthárd 2 1 0 1 3 -2 3

8. Egyházasrádóc 2 1 0 1 3 -3 3

9. Vép 2 1 0 1 3 -3 3

10. Király SZE 2 1 0 1 3 -3 3

11. Répcelak 2 1 0 1 2 -3 3

12. Kemenesalja 2 0 1 1 2 -4 1

13. Uraiújfalu 2 0 0 2 2 -6 0

14. Vasvár 2 0 0 2 2 -7 0

15. Kőszeg 2 0 0 2 1 -6 0

16. Nádasd 2 0 0 2 1 -8 0

Répcelaki SE-Körmendi FC 0-3 (0-0). - Répcelak, 250 néző, vezette: Boda.

Répcelak: Gyécsek - Kiss T., Németh, Balassa, Ambrus - Harkai, SZABÓ B (Farkas B.), TÓTH D., BALIKÓ - Jordán, Csordás. Játékos-edző: Balassa Péter.

Körmend: Szabó - Varga, Török, KÓSIK, Takács M. - Horváth P. (Kádár), MAKAI, Nagy T., Sipos (Nyári) - NIKSZ, TAKÁCS Á. Edző: ifjabb Molnár Károly.

A sok beteg és eltiltott játékos miatt a répcelakiak meglehetősen foghíjasan álltak fel, a kispadra mindössze két mezőnyjátékos tudott leülni. Jól kezdte a mérkőzést a hazai együttes, dominált, uralta a középpályát. A két répcelaki szélsőt - Balikó Benjamint és Jordán Benedeket - nehezen tudták tartani a vendégek. A répcelakiak több helyzetet is kidolgoztak a körmendi kapu előtt, ám ezek sorra kimaradtak.

Fordulást követően is jól kezdett a hazai együttes, ám az 54. percben egy védők mögé belöbbölt labdára Takács Ádám egyedül érkezett, és megszerezte a vezetést a vendégek számára. Ettől kezdve a hazaiaknak még inkább kockáztatniuk kellett, kitámadtak, a körmendiek viszont így kényükre-kedvükre kontrázhattak. Ahogy ilyenkor lenni szokott, jöttek is a hátrányban lévő csapat részéről a hibák. A 68. percben Török Gergő, a 83.-ban pedig Niksz Tamás is betalált, eldőlt a mérkőzés: 0-3.

Ellentétes félidőket láthattak a szurkolók. Az első 45 percben a Répcelak jobban játszott ellenfelénél, több ziccert is kidolgozott, ám a helyzetek csak helyzetek maradtak. A második félidőben a körmendi gólig szintén a hazaiak domináltak, ám vezetésük után már a körmendiek akarata érvényesült. A alakulóban lévő répcelakiak egy héten belül három kemény meccset is vívtak, ez pedig érződött a hajrában.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!