Sport

2017.01.18. 17:19

Egyre erősebb az SZKKA kézicsapata - Az NB I-ből igazolt szélsőt a bajnokaspiráns

Szombathely - Schneider Éva személyében az NB I-es Kispest csapatából igazolt gólerős játékost a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I/B-ben bajnoki címre hajtó női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

Schneider Éva stabil tagja a volt a Kispest NKK csapatának, 11 mérkőzésen lépett pályára az ősszel az élvonalban, ezeken 34 gólig jutott, a fővárosi együttes házi gólkirályként érkezik Szombathelyre - a Kispest egyébként sereghajtóként várja a bajnoki folytatást. A 23 esztendős, mezőszilasi születésű jobbszélső korábban a Siófok színeiben is játszott az élvonalban.

- Az egri egyetemen jártam testnevelő szakra, nehéz volt az utazást, a tanulást összeegyeztetnem a profi sporttal, most átjelentkezem a szombathelyi egyetemre, így egy városban tudok tanulni és kézilabdázni - jelezte Schneider Éva. - De nem csak emiatt váltottam. Nagyon tetszett az a terv, amit a szombathelyi klubvezetők felvázoltak. Továbbá a csapat nagy részét - így például Szenderi Barbarát, Gaylhoffer Ildikót, Virág Noémit, Futaki Hajnalkát - személyesen is ismerem, és tőlük is csak jót hallottam a klubról. Szombathelyen komoly, de teljesítehető célok vannak, szeretnék és is részese lenni az esetleges történelmi sikernek, az NB I-be való feljutásnak. Egyelőre fél évre írtam alá, de ha jól alakulnak a dolgok, ha mind a két fél elégedett lesz a szezon végén, akkor természetesen szóba jöhet a folytatás. A héten már munkába is álltam, amit tudtam, az be is igazolódott: erős a csapat - a lányok pedig kedvesen fogadtak.

- Mindent elmond klubunk megítéléséről a sportág berkein belül, hogy egy stabil NB I-es játékost tudtunk leigazolni - fogalmazott Pődör Zoltán, a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezetője. - Természetesen Éva esetében jár a köszönet a Savaria Egyetemi Központnak is - nagyon jó a viszonyunk az intézménnyel. Nehéz fél év előtt állunk, nem hibázhatunk, a célunk elérése érdekében minőségi játékosokra van szükség - márpedig Éva komoly erősítést jelent. És bízom benne, hogy hosszú távon számíthatunk rá. Szeretnénk még egy irányítóval és egy beállóssal is megerősíteni a keretünket, már tárgyalunk a kiszemeltekkel. Megítélésem szerint klubunk jó úton jár!

Időközben az SZKKA lejátszotta első felkészülési mérkőzését, az NB II-ben éllovas VKL SE Győr vendégeként nyert magabiztosan 46-28 arányban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!