Sport

2015.08.26. 13:10

Egységes röplabda-utánpótlás

Szombathely - A Szombathelyi Sportiskola röplabdaszakosztálya ezen a nyáron is sikeres edzőtábort rendezett készülnek az új évadra.

Horváth Erika

Július utolsó hetében ismét Gersekaráton az általános iskolában rendezte meg hagyományos edzőtáborát a Szombathelyi Sportiskola (SzoSI) röplabdaszakosztálya. Ezúttal 44-en használták ki a lehetőséget tudásuk fejlesztésére. Az első két napon a Vasi Sport Akadémia NB II-es felnőttcsapata is bekapcsolódott a munkába, de néhány napig a sportiskolából indult, most már juniorválogatott és NB I-ben röplabdázó Takács Doroti is tiszteletét tette. A gyerekek hat edzővel három korcsoportban dolgoztak, naponta két-két edzésük volt.

Azóta már Ikrényt is megjárták a szombathelyi sportiskolások. A tatabányaiak edzőtáborának utolsó előtti napján három korosztályban is felkészülési mérkőzéseken gyakorolhattak.

A 2015/2016-os szezonra készülve a szakosztály irányítását is új alapokra helyezték. Hattagú szakmai kollégiumot alakítottak, amelynek vezetője Bedőcs Gergely szakosztályvezető lett. A legfontosabb cél egy egységes, korosztályokra lebontott követelményrendszer kidolgozása.

A szakosztályban mintegy száz kislánnyal különböző csoportokban nyolc edző foglalkozik. Az U16-os csapatot Borsodi Gábor irányítja, segítője Széll Dániel, az U14-esek edzője Bedőcs Gergely, az U12-eseké az egyben technikai vezetői feladatokat is ellátó Tóth Zsuzsanna, valamint Fazekas Szilvia. Tóthné Szőke Csilla, Ruppl Edit és Gerlachfalvi Csilla iskolai keretek között tart edzéseket alsó tagozatosoknak. Véghné Bujtás Anita a Leon Röpisuli keretében ovis foglalkozások kialakításán is fáradozik. (Galambos Krisztina anyai örömök elé néz.)

Az utánpótlás-nevelő szakosztály tudásszintjük alapján ebben az évben is engedett felsőbb osztályba játékosokat. Dancsecs Niki, Demény Liza, Demény Laura és Zoltán Anna a Vasi Sport Akadémia felnőtt és junior keretébe került át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!