Sport

2015.08.28. 14:39

Együttműködik az Érd és a HVSE

Szombathely - A Haladás VSE megállapodott az Érd együttesével, hogy a vasi megyeszékhelynek továbbra is legyen joga NB I/B-s női kézilabdacsapatra.

A nyár elején a Haladás VSE kézilabda szakosztálynál az a helyzet állt elő, hogy klub utánpótlás és felnőtt korosztályú játékosai, valamint a szakmai vezetés tagjai különböző okokból kifolyólag, felettébb érdekes körülmények között egy új sportszervezetbe távoztak. Így a HVSE-nek igen rövid idő alatt optimális megoldást kellett találnia. A zöld-fehér klubvezetés olyan szakmai partnert keresett, akivel együttműködve fenntartható a HVSE NB I/B-s indulási joga. Az Érd kiváló eredményekkel, tehetséges játékosokkal, edzőkkel bíró klub, amely tavaly az első osztály élmezőnyében végzett. A mostani megállapodással két egyenlő érdek találkozott. Az érdiek korábban nem rendelkeztek indulási joggal az NB I/B-ben, de sok az olyan játékosuk, akik nem kaptak lehetőséget az élvonalban.

A Haladás és az Érd együttműködésével nemcsak az NB I/B-s indulási jogot őrizte meg a HVSE, hanem annak a lehetőségét is, hogy a Szombathelyen felnövekvő utánpótláskorú fiatalok idővel az NB I/B-ben játszó csapatban is szerepet kaphassanak.

– Az elmúlt években a Haladás kézicsapata derekasan küzdött, hogy megőrizze NB I/B-s jogát. Fontos, hogy a fiataljainknak megtartsuk ezt a lehetőséget, hogy a legtehetségesebbek felnőve ebben az osztályban játszhassanak – hangsúlyozta Homlok Zsolt, HVSE-elnök.

A szombathelyi sportegyesület vezetője hozzátette: továbbra is nyitottak minden olyan megoldásra, amely a helyi utánpótlásképzés jövője szempontjából előremutató. A Haladás már megkereste a Pődör Zoltán vezette Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiát is egy esetleges együttműködés reményében. A klubnál bíznak benne, hogy hamarosan válasz érkezik a megkeresésre és elindulhatnak a tárgyalások. A HVSE célja a kézilabda sportág közép és hosszú távú stabilizálása, és a sportág fejlődésének a biztosítása – és ehhez a megfelelő strukturális háttér biztosítása, úgy ahogy a HVSE többi szakosztályánál is történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!