Sport

2014.08.26. 13:45

Éjszakai focitorna Őriszentpéteren

Őriszentpéter - Hét település nyolc csapata közül a Magyarszombatfa gárdája nyerte a hosszú idő után újra megrendezett éjszakai focitornát.

Simon Erzsébet

Az őriszentpéteri éjszakai focizás története az ezredfordulóig nyúlik vissza. Előbb az iskolai sportpálya, aztán a városi focipálya villanyvilágítása kínálta a lehetőséget e torna megrendezésére. A többcélú kistérségi társulás megszűnése után néhány évig szünetelt a focitorna, idén azonban az Őrség és Vidéke Élmény Klaszter sikeres pályázott a sportesemény támogatására, és a helyi sportegyesülettel összefogva Szent István ünnepe előtt újra megrendezték. A döntőt száznál is többen látták nem sokkal éjfél előtt. A Hétrét Kupa kispályás labdarúgó tornára azoknak a településeknek a csapatai kaptak meghívást, akik az éppen akkor zajló Hétrétország Fesztiválon nyitott portákkal várták a vendégeket.

Hét település nyolc csapatának viadalán a győzelmet a Magyarszombatfa gárdája szerezte meg; a döntőben büntetőrúgásokkal bizonyult jobbnak a korábbi háromszoros győztes Szalafőnél. Utóbbinak idén a második hely jutott. Kercaszomor és Viszák gárdái végeztek a harmadik helyen. A torna gólkirálya Avas Zsolt (Magyarszombatfa) lett 5 találattal, a legjobb játékosnak Horváth Richárdot (Szalafő), míg a legjobb kapusnak Takács Györgyöt (Szalafő) választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!