Sport

2014.08.18. 17:45

Éjszakai futball hét településsel

Őriszentpéter - Ismét megrendezik kedden az őrségi városban a korábbi években nagy népszerűségnek örvendő kispályás labdarúgótornát.

Simon Erzsébet

Az ezredforduló tájékán a helyi sportegyesület indította útjára az éjszakai focitorna néven elhíresült eseményt, amelyet mindig az augusztus 20-ai nemzeti ünnep előestéjén tartottak. Kihasználva az iskola pályájának világítását, esti, éjszakai focizásra invitálták a résztvevőket.

Később a rendezvény átkerült a városi füves pályára, ahol szintén fénybe boríthatták a pályát. A sportegyesület után az Őrségi Többcélú Kistérségi Társulás vette át a stafétabotot, és háromszor is megrendezték a tornát. Aztán a kistérségi társulás megszűntével a verseny is feledésbe merült néhány évre. Ám idén újból életre keltik a hagyományt. Az Őrség és Vidéke Élmény Klaszter (ŐRVIDÉK) pályázati támogatást nyert térségi sportesemények rendezésére. Ennek egyik állomása lesz a Hétrét Kupa kispályás labdarúgó torna, amelyre azoknak a településeknek a csapatai kapnak meghívást, ahol a Hétrétország Fesztivál alatt nyitott portákkal várják a látogatókat.

Hét település - Bajánsenye, Kercaszomor, Magyarszombatfa, Nagyrákos, Őriszentpéter két gárdával, Szalafő, Viszák - nyolc csapata találkozik és méri össze focitudását ma este hét órakor kezdődő meccseken. A helyi sportegyesület társrendezőként vesz részt az események megszervezésében. A torna döntőjére éjjel 11 órakor kerül sor, eredményhirdetés várhatóan éjfél előtt lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!