Sport

2015.01.27. 16:00

Elakadt a hóban a Szentgotthárd-Alsószölnök sakkcsapata

Megyei körkép – A Szentgotthárd-Alsószölnök NB I/B-s sakkcsapata nem jutott el paksi bajnokijára. Az NB II-es vasi rangadót a Sárvár nyerte.

Horváth Erika

A Szentgotthárd-Alsószölnök STE NB I/B-s csapatát Paksra szólította vasárnap a sorsolás, de végül elmaradt az ASE II. elleni bajnoki. Mint Király Ferenc csapatvezetőtől megtudtuk, a hófúvásnak esett áldozatul a meccs. Tüskevárnál megcsúszott a gépkocsijuk, nem sok hiányzott ahhoz, hogy felboruljanak Egy órát időztek ott, mire kihúzták őket, utána visszafordultak, hazajöttek. Közben a paksiakkal megállapodtak, hogy később pótolják a mérkőzést.

Arborétum Herény SE– Sárvári SC 5-7. – Lukácsháza, NB II-es sakk csapatbajnoki mérkőzés.

Küzdelmes, változatos mérkőzést játszott a két vasi csapat. Végül a nagyobb játékerőt képviselő, rutinosabb vendégek nyertek, de dicséret illeti az Arborétum gárdáját is. Győzött: Gábor, Horváth S., illetve Smidéliusz, Katona, Szép, Gömböcz. Remizett: Lendvai E., Kiss R., Kiss B., Takó A., Finy, Borhy, illetve Ollé, Gergácz B., Egri L., dr. Láng, Ongai, Szokolszky.

Lövő SE–Haladás VSE-Infraplan II. 3-9. – Lövő, NB II-es sakkmérkőzés.

A nagyon erős összeállításban asztalhoz ülő, a Széchenyi csoport első helyéért küzdő szombathelyiek magabiztos győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben a negyedik helyezett otthonában. Győzött: Takács G., Magyar, Németh D., Tomasics, Joó, Varga T., Szukics. Remizett: Csonka, Ruck T., Pergel, Vida.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!