Sport

2015.10.07. 19:19

Elbukott a Falco KC, megérdemelten nyert a Jászberény

Jászberény - Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 2. fordulójában a Jászberény vendégeként nagy csatában bukott el a Falco-Trend Optika KC Szombathely.

Tóth Gábor

A Falcónál továbbra sem érkezett meg Cameron Rundles játékengedélye. Dobos László pedig sérülés miatt hagyta ki a találkozót.

Nagy lendülettel estek egymásnak a felek, Váradi triplájára Dramicsanin felelt ugyancsak távolról. A jobban dobó, pontosabban játszó hazaiak gyorsan átvették a vezetést (4. perc: 11-5) – Kálmán László kénytelen volt időt kérni. Hiába. Remekül védekezett a Berény, labdaszerzések után gyors támadásokat vezetett, könnyű gólokat szerzett. Helyzetbe is nehezen került, sok labdát adott el a Falco. A csereként pályára lépő Hallik pontjai jelentettek némi kapaszkodót. De a hazaiak szinte minden támadásukat ponttal zárták. A vendéglátó ráérzett a lehetőségre, űzte, hajtotta a Falcót, tíz pont fölé növelte előnyét. A második etapban összeszedettebb játékkal rukkolt elő a szombathelyi gárda, egyre faragta a hátrányát, Butorac és a pazarul dobó Hallik vette hátára csapatát (13. perc: 32-28).

Hazai oldalon Caffey betöréseire és Dramicsanin munkájára lehetett építeni. Derekasan küzdöttek a felek. Keményedett a csata, Soós Gábor ellen fújtak sportszerűtlent a játékvezetők. A két büntető bement, a támadás sikertelen volt (38-35). Bazsó is hasznosan szállt be a padról, faultokat harcolt ki, remekül büntetőzött – nagyon feljavult a Falco, egyenlített (16. perc: 38-38). Fej, fej mellett futottak neki a csapatok az első félidő hajrájának. A második etapot végül Coffey utolsó pillanatban elengedett triplája zárta (20. perc: 50-46).

Reniar Hallik jól szállt be, 18 pontig, közte négy tripláig jutott (Fotó: Unger Tamás)

A második félidőt ismét nagy rohamokkal nyitotta a Berény, igyekezett magához ragadni az irányítást. A Falco próbálta tartani a lépést (22. perc: 56-54). Most már hozta a pontokat a feljavult Wriht is. Nem bírtak egymással a csapatok, de a házigazda rendre némi lépéselőnyben volt. Aztán megtört a Falco lendülete, nem tudott mit kezdeni a hazaiak szigorú védekezésével, képtelen volt a gyűrűbe találni, meglépett a Berény (26. perc: 68-57). A Falco akadozva, esetlegesen támadott, és a triplákkal is hadilábon állt. Így az utolsó etapnak a rövid időn belül jelentős előnyt összekovácsoló házigazda futhatott neki sokkal nyugodtabban (30. perc: 81-65). A Falco megpróbálkozott a lehetetlennel, nekiesett ellenfelének, gyorsan fel is zárkózott 81-70-re. Butorac triplájával aztán tíz ponton belülre került, sőt, Váradi ziccere majdnem izgalmassá tette a hajrát (35. perc: 88-81). Ám több nem volt a vasiak játékában, nem tudtak fordítani, kikaptak.

A találkozó nagy részében csak futott az eredmény után a Falco, nem volt képes kiegyensúlyozott teljesítményre, megérdemelten nyert a Jászberény. Egy nyerhetőnek tűnő meccset bukott el.

Kálmán László: – Az első negyedet átaludtuk, aztán futhattunk az eredmény után. Az ellenfélnél volt két extrát nyújtó játékos – Caffey és Dramicsanin – nálunk viszont ilyen nem akadt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!