Sport

2017.05.07. 18:30

Élen az aligátorok - A vasi vízilabdázók 7-4-re győztek

SZOMBATHELY - Az eddigi listavezető, Esterházy Eger elleni 7-4-es győzelmének köszönhetően az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) átvette a vezetést az OB I/B-s vízilabda-bajnokság felsőházi rájátszásában.

Pum András

AVUS-Esterházy Károly Főiskola Eger 7-4 (2-0, 3-2, 0-0, 2-2). - Szombathely, 150 néző, OB I/B-s felsőházi mérkőzés, 3. forduló, vezette: Füzesi, Kovács S.

AVUS: Horváth A. - Hajmási 1, Cvetic, Ekler B. 3/3, Kutasi 1, Baranyai, Kurucz 1. Csere: Takács 1, Doma, Polcsik, Juhász M., Sági, Galambos. Edző: Matajsz Márk.

Takács góljával indult a mérkőzés, aztán jódarabig lehúzták a redőnyt a kapusok. Különösen a szombathelyiek hálóőre, Horváth Alex védett óriásiakat. A negyed vége előtt Ekler ötméteresével már kettővel ment az AVUS. A második negyed is vasi góllal indult, Kurucz úszott meg: 3-0. A vasiak hatékony védekezéséről sokat elárul, hogy az egriek a második negyed közepén szerezték első góljukat. De Ekler büntetőjével, majd Kutasi góljával ismét elhúztak a hazaiak. A harmadik negyedben remekül blokkoltak az aligátorok, és mivel ők sem találtak be, gól nélkül pörgött le a nyolc perc. A zárófelvonásban hamar 6-2-re alakították az állást a hazaiak és már nem is engedték ki kezükből a győzelmet.

A remekül védekező AVUS megérdemelten győzött. Valamennyi vasi játékos kiválóan teljesített.

Matajsz Márk: - Büszke vagyok a srácokra, igazi csapatmunka eredménye a siker.

Az élmezőny állása: 1. AVUS 19, 2. Esterházy Főiskola 18, 3. Békéscsaba 16 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!