Sport

2013.03.15. 16:38

Ellenfélre vár a Körmend

Ha nem jön közbe ismét váratlan sérülés vagy betegség, teljes kerettel várhatja szombati ellenfelét a Lami-Véd Körmend férfi kosárlabdacsapata. De csak akkor lesz meccs - 18(!) órától - ha a kaposváriak útra tudnak kelni.

Horváth Erika

Pénteken délután még nem lehetett biztosan tudni, hogy meg tudják-e rendezni a NB I-es férfi kosárbajnokság felsőházi középszakaszának második fordulójában a szombatra kiírt  Lami-Véd Körmend Kaposvári KK találkozót. A Somogy megyében is tapasztalt rendkívüli időjárási viszonyok miatt pénteken közúton nem lehetett Kaposvárról kijönni. Ha szombatra változik a helyzet, a vendégcsapat útra kel - ez várhatóan dél körül válik véglegessé -, és akkor lesz meccs. Mégpedig az előre kiadotthoz képest egy órával korábban, 18 órától (mert az elmaradt utánpótlásmeccsek miatt korábban felszabadul a csarnok).

Csak szombaton derül ki, hogy Hencsey Tamás vezetőedző pályára küldheti-e este a Kaposvár ellen csapatát, benne Kyle Austint is (Fotó: Szendi Péter)

De mi a helyzet Körmenden? Nagyot fordult a világ a körmendi kosarasokkal egy hét alatt. Az alapszakasz végén remek játékkal gyűrték le a paksiakat, a következő héten viszont fejet kellett hajtaniuk az Alba Fehérvár előtt, amely remek játékkal, nagy különbséggel győzött a piros-feketék otthonában. Igaz, ebben benne volt számos betegség és sérülés is, amelyek gyengítették Fodorékat.

- Szerdán tudtunk először teljes létszámban edzeni, de az addig maródi játékosok még nem kaphattak teljes terhelést. - mondta a heti munkáról Hencsey Tamás, a Körmend vezetőedzője. - Remélem, hogy ezúttal nem járunk úgy, mint egy hete, amikor a mérkőzés napján szembesültünk hátráltató tényezőkkel. Ruják András például nem volt túl jól a találkozó után, hiszen alvás nélkül, egy kellemetlen fertőzés közepette vállalta a játékot, és ez sokat kivett belőle. Szombatra talán  már a múlté lesz minden betegség és sérülés. Szükség is lesz mindenkire, hiszen úgy gondolom, hogy a Kaposvár az egyik legkiegyensúlyozottabb csapat ebben a szezonban. Végig az élmezőnyben voltak, jól tartották a pozíciójukat. A teljes mezőnyben talán ők találták meg a legjobban az idegenlégiósaikat, bármelyik posztot nézzük. A három külföldijük folyamatosan meghatározó teljesítményt nyújt, szinte ők a leg ponterősebbek a hazai bajnokságban. No és a magyar kosarasaik is sok csatát megélt játékosok, bennük is bízhat az edzőjük. Persze hazai pályán mindenki ellen van esélyünk, de ehhez el kell kerülnünk a sérüléseket, betegségeket,  és ezúttal is a jó védekezés és a jó dobóforma segíthet minket sikerhez.  No és a szurkolótáborunk. Legutóbb is nagyon kiálltak mellettünk, pedig nem tudhattak a friss betegségekről, sérülésekről. Mégis végig kitartottak és biztattak minket, köszönjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!