Sport

2015.02.25. 16:27

Elmarad a tavaszi rajt – visszalépett a Kemenesmagasi

Szombathely – Elmarad a megyei labdarúgó-bajnokságok hétvégére kiírt tavaszi rajtja, mivel a pályák víz alatt állnak. A megyei I-es Kemenesmagasi pedig visszalépett a bajnokságtól.

Tóth Gábor

Nem játszanak a megyei I., II. és III. osztályú labdarúgó-csapatok a 2014/2015-ös bajnokság hétvégére tervezett tavaszi rajtján. A pályák ugyanis víz alatt állnak, rengeteg klub kért halasztást, így az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságának versenybizottsága úgy döntött, hogy egységesen mind a három osztályban elhalasztja az első tavaszi játéknapot, a 16. fordulót.

A jáki pálya Fotós: Szendi Péter

A legnagyobb változás a megyei I. osztály sorsolásában történt. A 28. forduló vasárnapról egységesen egy nappal korábbra, május 28-ára kerül át. Míg az elhalasztott 16. játéknapot május 28-án, pünkösdhétfőn pótolják a csapatok. A megyei II. osztályban a 16. fordulót az utolsó, 30. játéknap után egy héttel, június 14-én, vasárnap rendezik meg. A megyei III. osztályban pedig június 13-án, szombaton tudják le az elhalasztott fordulót a csapatok.

– A megyei I. osztályt június 7-én be kell fejezni, mert a bajnok 14-én már osztályozót játszik az NB III-ba kerülésért egy másik megye bajnokával. Pünkösdhétfő pedig munkaszüneti nap – indokolta a döntést Gerencsér Tibor, a versenybizottság elnöke. – A megyei II. és megyei III. pótlását pedig azért kellett elcsúsztatnunk, mert az utolsó fordulót egy időben kell lejátszani minden csoportban, és csak két napra elosztva tudunk elegendő játékvezetőt biztosítani. Ha még lesznek halasztási kérelmek, azok már egyéni elbírálást igényelnek.

Szerdán – pár nappal a tervezett tavaszi rajt előtt – érkezett meg az MLSZ vasi igazgatóságára az a levél, amelyben Kovács Károly, a megyei I. osztályban hatodik helyen álló Kemenesmagasi SE elnöke a csapat visszalépéséről tájékoztatja az illetékeseket. A vezető a „megváltozott körülményekre” hivatkozik, valamint a nehéz pénzügyi helyzetre is utal a szponzori támogatások elmaradása miatt. A képlet egyszerű: azok a csapatok, amelyek a Kemenesmagasi ellen lépnének pályára, szabadnaposak lesznek és játék nélkül kapják meg a három pontot 3-0-s eredménnyel. A Kemenesmagasi a következő bajnokságra csak a megyei III. osztályban nevezhet. A visszalépés érinti az U21-es, az U18-as és az U15-ös gárdát is.


A szentpéterfai pálya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!