Sport

2015.02.24. 17:27

Falco-Trend Optika KC Szombathely – Sopron kosármeccs - szoros lett a vége

Az NB I-es bajnokság egyik elmaradt mérkőzését pótló küzdelem a negyedik és a második helyezett között zajlott.

Unger Tamás

Két csapat találkozott, amelynek nem igazán jött össze a jó Magyar Kupa szereplés a múlt hétvégén. A Sopron annyival előrébb tart a Falconál, hogy tagja a felsőház rájátszásának. A szombathelyieknek a hátralévő 4 mérkőzésből 2 győzelem volt szükséges ahhoz, hogy ők is kijelenthessék ugyanezt magukról.

Jó hír volt a hazaiak számára, hogy Doyne megkezdte az edzéseket, viszont még legalább 1 hét kell neki, amire újra bevethető lesz. Továbbá Will Tamás hátsérülése rendbe jött, így Kálmán László nevezhette a játékost a találkozóra.

Meglepően kevesen voltak kíváncsiak a hétközi rangadóra - a kezdés előtt 10 perccel még több üres szék volt, mint foglalt.

A feldobást a vendégek hozták el, de tiszta dobóhelyzetet rontott Borisov. Dukic és Ruják dobópárbaját követően Covington süllyesztett el egy hárompontost a bal sarokból - Szinte felrobbant a csarnok!

Kisebb technikai zavar volt a zsűriasztalnál, ezt követően Martinic percei következtek. Előbb egy duplát, majd egy triplát is elsüllyesztett a gyűrűbe. Persze nem adta magát könnyen a Sopron sem, az ex-szombathelyi Dénes vezetésével próbálták tartani a lépést a hazaiakkal.

De hiába kért időt Sabáli Balázs, Covington 7 perc alatt 13 pontra növelte a Falco előnyét. Extázisban játszott az első negyedben a sárga-fekete együttes, bár intő jel volt, hogy a 10. percben felzárkózott a Sopron.  

(1. negyed 23:19)

Váradi Benedek triplájával indult a második etap, de amint nagyon elhúzott volna a Falco mindig volt, ami visszahozta a Sopront - egy téves játékvezetői ítélet vagy Borisov. De  Covington embertelen tempót diktál - 5/5 triplát süllyesztett el 15 perc alatt. Kemény védekezésének köszönhetően a Falco nehezen, de őrzi 10 pontos előnyét.

(2:31 van még vissza a félidőig: 46:34)

A játékvezetők egyre többször tévednek a játékosok és a szurkolók legnagyobb bánatára. Kár lenne a mérkőzésért.

Borisov ellen fújnak technikait, amiért a kispadot ököllel ütötte.

Covington és Martinic vezérletével a pontos dobások sem maradnak el. Láthatóan nem találja most a ritmust a kék-fehér csapat. A negyedet Dénes Gábor zsákolása zárta.

A félidőben megérdemelt a Falco 51:36-os vezetése.

FÉLIDŐ

FALCO

Martinic 18 pont

Covington 15 pont

Will 5 pont

Hall - Perl 4 pont

Váradi 3 pont

Dukic 2 pont

SOPRON

Borisov: 10 pont

Thomas 7 pont

Poscic - Dénes 5 pont

Tóth G 3 pont

Ruják - Takács - Edwards 2 pont

Poscic rontja el a harmadik negyed első dobását - Dukic és Martinic növeli a szombathelyi előnyt! Ráadásul Dénes támadóhibát vét, így már a 20 pontot ostromolta a Falco.

Thomas azonban másként gondolta és vezetésével próbálta tartani magát a Sopron. A honosított játékos 11 pontra csökkenti a hazai előnyt.

Most támadásokban akadozik a Falco-gépezet. Kálmán László időkéréssel próbálja rendezni a sorokat.

(24. perc: 57:46)

Covintgon büntetőjével és Váradi duplájával elmozdult a holtpontról a hazai együttes. Viszont nagyon pontatlanul dobnak a csapatok. A Falco szerencséjére a lepattanókban nagyon jól áll a csapat.

Edwards kosarával 10 pont belülre jött a Sopron.

(27. perc: 62:53)

Nagyon rosszul dob a Falco, ráadásul a védekezés sem működik túl fényesen. Edwards és Poscic vezérletével feljött a vendég együttes. Az etapot Thomas tempója zárta.

(30. perc: 64:61)

Az utolsó játékrészt Ruják kosara nyitotta. Majd felváltva vezettek a csapatok. Poscic és Ruják azonban nem engedte, hogy a Falco tartósan megőrizze vezetését - Kálmán László időt kért, miután Perl tiszta dobóhelyzetben homályt dobott!

(34. perc: 69:72)

Átmenetileg használt a hazai TIMEOUT - Will kosarat szerzett, majd 2 támadást is kivédekezett a Falco. Sabáli Balázs érezhet valamit, Ő is időt kért, hogy rendezze a Sopron sorait.

Hall zsákolására még Borisov tudott válaszolni. Majd jött Covington és felrobbantotta a csarnokot egy újabb triplával.

(37. perc 76:74)

Thomas egyenlített és Ruják a vezetést is megszerezte a Sopronnak. Majd alig 1 perccel a vége előtt ismét megrázta magát Covington és Dukic.

Sabáli mester gyorsan időt kért.

(82:81)

Tóth tiszta dobóhelyzetet rontott, majd Covingtont faultolták, aki nem rontott a büntetővonal mögül. 8 másodperccel a vége előtt még próbálta megkeverni a lapokat Sabáli mester - de hiába. Az utolsó támadást is kivédekezte a Falco.

Óriási örömünnep kezdődött a csarnokban!

A mérkőzést megérdemelten nyerte meg a hazai csapat - leginkább az első félidőben mutatott produkciója alapján.

A mérkőzés végeredménye: 84:81

Falco: Martinic 20/9, Covington 28/21, Perl 6, Dukics 8, Majstorovic 2

Csere: Váradi 7/3, Will 7/3, Hall 6, Bognár -

Sopron: Thomas 17/6, Edwards 12/6, Borisov 14, Tóth G. 9, Poscic 14

Csere: Ruják 8, Dénes 5/3, Takács 2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!