Sport

2016.05.20. 14:16

Elődöntő, második felvonás - nagy lépést tehet a döntő felé a Körmend

Körmend - Az Egis Körmend kosárlabdacsapata szombaton, 18 órától fogadja a Szolnoki Olaj KK együttesét a bajnoki elődöntő második találkozóján. Ez a bajnokság csúcsrangadója, hiszen az aktuális kupagyőztes az alap- és középszakasz után is listavezető, bajnoki címvédővel találkozik.

Németh Zsolt

Az elődöntő első mérkőzésén Ferencz Csabáék egy szoros mérkőzésen, a végjátékban hatékonyabban védekezve és pontosabban támadva nyertek a Tisza partján (86-77). A mintegy százfős szurkolótábor és a televíziók előtt szorító ezrek örömére ezzel elvették a Vojvodáék pályaelőnyét, ami akkor lehet igazán értékes, ha idehaza is sikerül győzni. Ez már a hatodik siker lenne ebben a szezonban az Olaj ellen, egyetlen vereséggel szemben. Új hír a Szolnok háza tájáról, hogy amerikai irányítója, Stanley Burell az elődöntő első meccsén megsérült. Mivel sérülése súlyosabb a vártnál, az idén már nem léphet pályára az Olajban - a felek fel is bontják a szerződést.

Ferencz Csabának (15) és társainak a jó védekezés mellett legalább olyan jól is kell céloznia, mint szerdán. Fotó: Szendi Péter

- Nagyon szoros meccset játszottunk, ami a végéig kiélezett volt - emlékezett vissza Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője. - Nagyon tetszett a fiúk hozzáállása. Remekül harcoltak, nagy lelkesedéssel játszottak. Ezúttal egy nappal korábban útnak indultunk, mert a bajnokságnak ebben a szakaszában már nagyon sokat számít, hogy nem hosszú utazás után, a buszról leszállva kell pályára lépni. De történt, ami történt, most már előre kell néznünk, mert semmivel sem lesz könnyebb dolgunk szombaton. Remélem, sikerül újra nyernünk, de kiváló állományú csapat az ellenfelünk, amely jelenleg a bajnoki cím birtokosa, és amelynek kiváló edzője van. Tisztelem őket, de ugyanakkor nem félünk tőlük. A rendelkezésünkre álló időben igyekeztünk kicsit frissíteni a csapatot. Továbbra is vannak betegeink, sérültjeink, de készülünk a szombati meccsre, amely szerintem ugyanolyan lesz, mint az előző. Valószínűleg szoros, néha hullámzó csata vár ránk. Hogy a végeredmény is ugyanaz lesz-e? Azt majd meglátjuk, de ugyanolyan izgalmas meccsre számítok, mint a szerdai volt. Ismét érzelmekkel teli, felfokozott hangulatú összecsapás jön, minden bizonnyal remek hangulatban, amelyen sikerre éhesen, szenvedéllyel kell játszanunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!